Škoricovo-tekvicové scones (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Ranajky do jesenneho sychraveho rana, ktore Vam ho urcite sprijemnia. Tekvicove puree som mal pripravene podla tohoto receptu. http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-muffiny-fotorecept/54230-recept.html

8
porcií
20 minút
príprava
12-15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vacsej miske som si zmiesal muky, kto chce moze rozdelit polohrubu muku na 1/2 poloh. a 1/4 mandlovej muky, cukor, prasok do peciva, sodu bikarbonu, sol, skoricu, zazvor, klinceky, mlete nove korenie a musk. orech.
  2. V mensej som zmiesal tekvicove puree, jogurt, vanilkovy extract
  3. K premiesanej muke som nastruhal maslo a premiesal. Ked sa mi vytvorili hrachove gulky z muky a masla, prilial som mlieko a miesal kym cesto nedrzalo pokope.
  4. Potom som cesto vyklopil na pomucenu dosku. Posypal som este mukou a prehnietil som ho niekolko krat. Ak je cesto lepkave pridam este muku (aj som musel pridat). Potom som ho vyvalkal do kruhu, na hrubku asi 1.5-2 cm. Potom som cesto nakrajal na osem casti. Tvar a velkost necham na kazdom. Pripravil som si posypku z cukru a skorice. Zapol so ruru na 200 stupnov.
  5. Prelozil som ich na plech vystlany papierom. Ponatieral som ich mliekom a posypal zmesou cukrovo skoricovou. Dal som piect do rury na 12-15 minut alebo pokial scones nechytili farbu do zlata.
  6. Po upeceni som ich dal na mriezku vychladit.
  7. Pokial mi chladli, pripravil som si polevu zo 1/4 pohara cukru (ja som pouzil javorovy cukor), 1/2 kl skorice, 1/4 kl musk. orechu a 3-4 pl mlieka. Tym som potom potrel uz ciastocne vychladnute scones.
  8. Tip na zaver: U nas idu velmi dobre s kyslou smotanou. Len takou obycajnou, ale da sa tiez dochutit smotana so skoricou, nutmegom. Tiez su velmi dobre s pumpkin spice latte (tekvicovo koreniste latte). Tak isto sa da k zvysnej posypke pridat 2-3 lyzice masla a zmiesat. potom uz len natierat scones a vychutnavat.