Bábovka
Škoricovo-kávová bábovka
Autor receptu: theflyingbaker
|
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka rozklepneme a bielky oddelíme do veľkej misky.
- Bielky šľaháme, kým nestratia priehľadnosť a potom postupne (po lyžiciach)
zašľahávame cukor, kým nevyšľaháme pevný bielkový sneh.
- Do snehu po jednom zašľaháme žĺtky, primiešame minerálku a olej.
- Nakoniec do misky preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Vymiešame.
- Polovicu cesta prelejeme do inej misky a vymiešame so škoricou a kávou.
- Rúru rozohrejeme na 180°C a formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Najskôr do formy navrstvíme kávové cesto, naň nalejeme „čisté“ cesto a špajľou niekoľkokrát prejdeme po obvode formy, aby sa cestá zľahka prepojili.
- Bábovku pečieme zhruba 40 minút, alebo kým z nej zapichnutá špajdla nevyjde čistá.