Bábovka

Škoricovo-kávová bábovka

Autor receptu: theflyingbaker

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajíčka rozklepneme a bielky oddelíme do veľkej misky.
  2. Bielky šľaháme, kým nestratia priehľadnosť a potom postupne (po lyžiciach) zašľahávame cukor, kým nevyšľaháme pevný bielkový sneh.
  3. Do snehu po jednom zašľaháme žĺtky, primiešame minerálku a olej.
  4. Nakoniec do misky preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Vymiešame.
  5. Polovicu cesta prelejeme do inej misky a vymiešame so škoricou a kávou.
  6. Rúru rozohrejeme na 180°C a formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  7. Najskôr do formy navrstvíme kávové cesto, naň nalejeme „čisté“ cesto a špajľou niekoľkokrát prejdeme po obvode formy, aby sa cestá zľahka prepojili.
  8. Bábovku pečieme zhruba 40 minút, alebo kým z nej zapichnutá špajdla nevyjde čistá.