Škoricovo-jablková bábovka (fotorecept)
Autor receptu: ola111
Voňavá,šťavnatá bábovka.
12 porcií |
20 minút príprava |
45-50 minút na 180 °C |
Postup- Z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh.Zmiešame všetky sypké ingrediencie.
- Postupne zapracujeme žľtka,olej,mlieko a nahrubo nastrúhané jablká-jeden hrnček sú dve
menšie alebo jedno veľké jablko.
- Vypracujeme cesto.
- Zľahka vmiešame tuhý sneh.
- Cesto nalejeme do vymastenej,hrubou múkou vysypanej formy.
- Pečieme asi 45-50 minút pri miernej teplote,180°C.
- Upečenú bábovku necháme vychladnúť,
- pocukrujeme.
- Rozkrájame,urobíme si obľúbený nápoj a vychutnávame:-)))
|