Škoricovo-jablková bábovka (fotorecept)

Autor receptu: ola111

Voňavá,šťavnatá bábovka.

12
porcií
20 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh.Zmiešame všetky sypké ingrediencie.
  2. Postupne zapracujeme žľtka,olej,mlieko a nahrubo nastrúhané jablká-jeden hrnček sú dve menšie alebo jedno veľké jablko.
  3. Vypracujeme cesto.
  4. Zľahka vmiešame tuhý sneh.
  5. Cesto nalejeme do vymastenej,hrubou múkou vysypanej formy.
  6. Pečieme asi 45-50 minút pri miernej teplote,180°C.
  7. Upečenú bábovku necháme vychladnúť,
  8. pocukrujeme.
  9. Rozkrájame,urobíme si obľúbený nápoj a vychutnávame:-)))