Škoricové rezy s mascarpone
Foto: valina
svieži, chutný a máme ho všetci radi
45
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
4 PL vlažná |
|
1 bal. |
|
2,5 PL |
|
štipka |
|
85 g |
|
65 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
PLNKA : | |
500 g |
|
500 ml |
|
2 bal. |
|
240 g |
|
2 dcl silná |
|
1 dcl |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
žĺtka vymiešame s cukrom + vanilkou, pridáme vodu, postupne premiešame s múkou, škoricou, škrobom, práš. do pečiva a soľou. Nakoniec jemne zamiešame tuhý sneh. Pečieme pri 200´C 30 min
- 2
šľahačkový tuk vyšľahame, pridáme stužovať, škoricový cukor a mascarpone.
- 3
Korpus pokvapkáme amaretom a navrstvíme trochu plnky. Potom ukladáme piškóty namočené v káve s amaretom. Zvyšok plnky potrieme na piškóty, vrch ozdobíme zúbkovatou stierkou a posýpeme škoricou. Necháme stuhnúť.
Tiež Škoricový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
.