Šišky so zemiakom

frona - fotkafrona, 29. januára 2011
Šišky so zemiakom
Foto: frona

Tento recept som dostala od mojej švagrinej. Posťažovala som sa jej, že nemávam šišky dierové, a tak mi povedala, že tieto určite budú....a veru Zobraziť celý popisTento recept som dostala od mojej švagrinej. Posťažovala som sa jej, že nemávam šišky dierové, a tak mi povedala, že tieto určite budú....a veru boli. Dnes som ich robila a tu sú aj pre vás. Recept na penu som použila od @tetadena . Je ozaj super.

90 minút
príprava

Suroviny

500 g
50 ml
50 ml
1 ks
1 ks,varený
1 mokka lyčička
2 PL
1/2 kocky
asi 300 ml, vlažné
 na vyprážanie podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z trochy mlieka, cukru a kvasníc urobiť kvások

  2. 2

    Pridať olej, rum, vajce, múku, soľ, potlačený varený zemiak a mlieka toľko, aby bolo cesto vláčne a redšie ako na buchty. Ja som dala asi 300 ml. (možno trošku viacej). Dobre cesto vymiesiť a nechať vykysnúť asi 15-20 minút. Znova cesto premiesiť a znova nechať vykysnúť. Preložiť na dosku, vygúlať a vykrajovať pohárom šišky. Prikryť utierkou, aby neobschli a nechať ešte vykysnúť tak 20 min. Vyprážať v horúcom oleji ( ja som vyprážala vo friťáku) najprv prikryté asi 3-4 min. , potom odokryť,obrátiť a smažiť ešte 2-3 min, kým nie sú pekné hnedkasté. Pred vložením do oleja urobiť v ceste jamku a tou jamkou smerom dolu vložiť do oleja.

  3. 3

    Vypražené dať na servítku a pocukrovať. Môžu sa podávať s lekvárom alebo ovocnou penou. Želám dobrú chuť

Diskusia k receptu

jerica
písala so koment , je zrušený, ????? Šišky máš krásne ako vyšité, pekné foto,hneď by som sa nechala pozvať.
palokuchki
Krasne sisky ja tiez davam do cesta zemiak. Cesto sa mi takto zda jemnejsie.
frona
Ďakujem za pochvalu. Boli výborné,ale dnes už také nie sú. Ako každé kysnuté cesto...Ale dám ochrumkavieť do mikrovlnky alebo na hriankovač a budú skoro ako čerstvé
remcula
Frona, už u pečení chleba v domácí pekárně jsem po nějaké době zjistila, že kde je brambor, tak je těsto skvělé a opravdu stačí jeden, který nám třeba zbyde od oběda. Moc se mi líbí tvé koblížky!!
zitar
Bože, mne sa ten obrázok veľmi páči, bodlo by po mäsitom obede.
pamacka
super šišky musím sa do nich aj ja pustiť a tento recept sa mi páči,ja ich skusim aj plniť-milujem lekvárové šišky,alebo aj jamkové s penou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia