Foto: frona
Tento recept som dostala od mojej švagrinej. Posťažovala som sa jej, že nemávam šišky dierové, a tak mi povedala, že tieto určite budú....a veru Zobraziť celý popisTento recept som dostala od mojej švagrinej. Posťažovala som sa jej, že nemávam šišky dierové, a tak mi povedala, že tieto určite budú....a veru boli. Dnes som ich robila a tu sú aj pre vás. Recept na penu som použila od @tetadena . Je ozaj super.
príprava
Suroviny
500 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
1 ks,varený |
|
1 mokka lyčička |
|
2 PL |
|
1/2 kocky |
|
asi 300 ml, vlažné |
|
na vyprážanie podľa potreby |
|
Postup
-
1
Z trochy mlieka, cukru a kvasníc urobiť kvások
- 2
Pridať olej, rum, vajce, múku, soľ, potlačený varený zemiak a mlieka toľko, aby bolo cesto vláčne a redšie ako na buchty. Ja som dala asi 300 ml. (možno trošku viacej). Dobre cesto vymiesiť a nechať vykysnúť asi 15-20 minút. Znova cesto premiesiť a znova nechať vykysnúť. Preložiť na dosku, vygúlať a vykrajovať pohárom šišky. Prikryť utierkou, aby neobschli a nechať ešte vykysnúť tak 20 min. Vyprážať v horúcom oleji ( ja som vyprážala vo friťáku) najprv prikryté asi 3-4 min. , potom odokryť,obrátiť a smažiť ešte 2-3 min, kým nie sú pekné hnedkasté. Pred vložením do oleja urobiť v ceste jamku a tou jamkou smerom dolu vložiť do oleja.
- 3
Vypražené dať na servítku a pocukrovať. Môžu sa podávať s lekvárom alebo ovocnou penou. Želám dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu