Foto: niniatko
Slané oblátky milujem a mám rada aj plesňové syry, tak som trochu experimentovala.
800-900
porcií
porcií
Postup
-
1
Všetky suroviny si dáme do misky. Je lepšie použiť prerastenejšiu Nivu, resp. akýkoľvek syr s plesňou vo vnútri.
- 2
Poriadne rozmixujeme. Vodu pridávame podľa potreby. Radšej redšie cesto ako husté.
- 3
Misku prikryjeme a v chlade necháme cesto odpočívať najlepšie cez noc.
- 4
Na druhý deň cesto poriadne premixujeme.
- 5
Pečieme na oblátkovom stroji tak ako sme zvyknutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte niečo, nám najlepšie chutia s údeným eidamom 250 gr na 1 kg múky a cesnakom asom 5-6 strúčikov, tie vyhrali degustáciu :))))