Seriál na pokračovanie - diel V. Biela vínna klobása fotorecept
Foto: yogicek
Podobný recept tu na Vareche už je, ale ja prikladám svoj. Líši sa zložením a finálnou úpravou. Tento môj recept venujem @puste.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,7 kg |
|
0,5 kg |
|
0,5 kg |
|
0,4 l |
|
|
|
Koreniny na 1 kg masy: | |
20 g |
|
5 g |
|
6 g |
|
6 g (zázvor) |
|
1,5 g |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Žemle nakrájame na väčšie kocky a zalejeme vínom. Pokiaľ sa žemle namáčajú, pomelieme na jemno pliecko a bôčik (melieme na fašírkovej doske). Pomleté mäso zmiešame s namočenými žemľami (nežmýkame) a znova pomelieme. Pridáme soľ, koreniny a poriadne premiešame. Necháme 2hod. odpočinúť. Medzi tým vlažnou vodou prepláchneme črievka.
-
2
Odležanú masu plníme do pripravených črievok. V mojom prípade do tenkých bravčových. Pomôže nám zase náš mlynček dedko s nástavcom. Plníme voľne , aby nám potom pri vyprážaní nepraskali. Tentokrát nevyrábame krátke klobásky, ale jednú dlhú tak, aby sa nám po zatočení vošla do panvičky, na ktorej ju budeme vyprážať. Konce klobásky zaviažeme potravinárskou šnúrkou.
-
3
Zatočenú klobásku prepichneme jednou špilkou tak, aby sme zachytili oba konce klobásky. Druhou špilkou prepichneme klobásku kolmo na prvú špilku. Do kríža. Za pomoci špiliek sa nám bude potom klobáska dobre obaľovať a otáčať na pavičke pri vyprážaní.
-
4
Klobásku obalíme v hladkej múke. Vyprážame pomaly v oleji pri nižšej teplote, aby nepraskala.
-
5
V polovičke času pečenia otočíme na druhú stranu .
-
6
Hotová upečená klobáska má byť zlatavej farby a črievko musí byť upečené do chrumkava.
-
7
Podávame s chlebíkom upečeným podľa rcp. od @lucietta. http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-takmer-bez-prace-/47559-recept.html Dobrú chuť.
- 8
Trošku klobások pre @yogička pod zub do zásoby.
- 8
precízne vypracovaný postup, perfektné foto.
neviem, čo skôr ti na toto povedať - srdce mi búši šťastím a prekypuje radosťou :-))))) hotový gallop...ešte nikdy mi nikto nevenoval svoj dokonalý recept a ešte k tomu na vareche. :-)
prekvapil si ma neočakávane v tom najlepšom slova zmysle...
je to pre mňa úžasná pocta a poklona od skvelého kuchára ako si ty, veľmi si to vážim.
úprimne ti dakujem a želám ti mnoho krásnych receptov, nech ti to dobre varí vždy!!!
*yogicek - prepáč mi, splašenej :D
@eviana , dúfam, že po mne nebudeš chcieť náhradu za zničený monitor
@elalea , to dúfam aj ja, len to chce ďalší mrazák, aby som to mal kam dávať, naraz sa to nezje
Ja ich aj grilujem, ale nemám rád tie moderné plynové a elektrické grily. Klasika vonku a drevené uhlie, je drevené uhlie. A teraz sa mi nechcelo stáť na balkóne v kožuchu.
máš totálnu pravdu, grilovať klasicky vonku nad dreveným uhlím to je teda bomba :-) (y)
Ja Ti ďakujem priateľu. Pochvala od Teba poteší. Minule som Ti navrhoval výmenu. Pozri si komentár odo mňa u tvojho šalátu z tresky.
Bol by som poctený, keby som sa mohol podeliť o tie moje zásoby s tými ktorým sa moje výrobky páčia. No a schovaný som bol preto, lebo som si netrúfal medzi kopu perfektných kuchárok a kuchárov ktorí tu sú až do doby než ma jedna z nich takpovediac nenakopla.
Škoda, musím sa teda do toho pustiť sám. Hádam to nezmrším.
Ďakujem za Tvoj pekný komentár. Pátraj, snáď ho vypátraš. Daj vedieť či si ho zohnala, fakt sa Ti to oplatí do toho pustiť. Jednoduchší recept na klobásky bez údenia hádam neexistuje. Ak dodržíš recept, tak si naozaj pochutnáš. Majú dobrú kombináciu korenín s jemným nádychom vína. Hlavne nepoužívaj nejaké podradné víno. Až to zrealizuješ daj vedieť.
www.zeleziarstvoplus.sk/plnicka-klobas2?id=431...
venoval sa mi už od včasného rána, ked opaľoval zabité prasa, stiahol mu paznecht a nastokol mi ho na prst ešte teplý so slovami - na tu máš prsteň moja :DDD
vdaka ti za oživenie šťastných spomienok môjho detstva, tú ničím radostnú nezamiteľnú a pravú atmosféru dedinskej zabíjačky :-)
ja podobnú mám, ale nepoužívam. Vieš aká to je drina? Ja som kedysi dávno sľúbil svojim rukám, že ťažko pracovať nebudú a ja sľuby dodržujem.
vieš, ten strýko mojej mamy bol vysoký, vymakaný,urastený muž s poriadne vypracovanými rukami a nesmierne šikovný - myslím, že málokto dokázal to, čo on, aspoň čo som ja videla v živote. spokojne zvládol u nás zabiť dve prasce a ešte aj zabíjačku u niekoho iného v ten deň a to sa vtedy ešte všetko robilo ručne, žiadne technické vymoženosti - vedel správne koreniť, od neho nám chutilo ako od nikoho :-)
bol nielen zručný, ale aj veselý a chápavý, dobrý človek.
sľuby tvojho druhu ja sama dodržujem už dávno :DDD
som rada, že držíš dané slovo i sám sebe :-)