Seriál na pokračovanie - diel V. Biela vínna klobása (fotorecept)

Autor receptu: yogicek

Podobný recept tu na Vareche už je, ale ja prikladám svoj. Líši sa zložením a finálnou úpravou. Tento môj recept venujem @puste.

120 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Žemle nakrájame na väčšie kocky a zalejeme vínom. Pokiaľ sa žemle namáčajú, pomelieme na jemno pliecko a bôčik (melieme na fašírkovej doske). Pomleté mäso zmiešame s namočenými žemľami (nežmýkame) a znova pomelieme. Pridáme soľ, koreniny a poriadne premiešame. Necháme 2hod. odpočinúť. Medzi tým vlažnou vodou prepláchneme črievka.
  2. Odležanú masu plníme do pripravených črievok. V mojom prípade do tenkých bravčových. Pomôže nám zase náš mlynček dedko s nástavcom. Plníme voľne , aby nám potom pri vyprážaní nepraskali. Tentokrát nevyrábame krátke klobásky, ale jednú dlhú tak, aby sa nám po zatočení vošla do panvičky, na ktorej ju budeme vyprážať. Konce klobásky zaviažeme potravinárskou šnúrkou.
  3. Zatočenú klobásku prepichneme jednou špilkou tak, aby sme zachytili oba konce klobásky. Druhou špilkou prepichneme klobásku kolmo na prvú špilku. Do kríža. Za pomoci špiliek sa nám bude potom klobáska dobre obaľovať a otáčať na pavičke pri vyprážaní.
  4. Klobásku obalíme v hladkej múke. Vyprážame pomaly v oleji pri nižšej teplote, aby nepraskala.
  5. V polovičke času pečenia otočíme na druhú stranu .
  6. Hotová upečená klobáska má byť zlatavej farby a črievko musí byť upečené do chrumkava.
  7. Podávame s chlebíkom upečeným podľa rcp. od @lucietta. http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-takmer-bez-prace-/47559-recept.html Dobrú chuť.
  8. Trošku klobások pre @yogička pod zub do zásoby.