Domáci bezlepkový chlieb
Semiačkový bezlepkový chlieb bez kysnutia
Autor receptu: novalim
Ak si radi doma pečiete vlastné domáce chlebíky bez lepku, máme pre vás jeden veľmi praktický recept na chutný bezlepkový
chlieb.* Je plný zdravých semienok, ktoré obsahujú množstvo bielkovín, vitamínov a vlákniny. Na jeho prípravu vám postačí pár
minút. A keďže cesto nepotrebuje kysnúť, šup s ním rýchlo do rúry. Potom si už len počkajte na krásny, chutný a voňavý
výsledok. Dobrú chuť!
1 bochník porcia |
15 (+ odležanie cest minút príprava |
60 minút na 165 °C |
Postup
- Vo väčšej mise metličkou premiešame jogurt s vajíčkami. Pridáme všetky ostatné suché prísady, dobre premiešame a vypracujeme na hladké lepivé cesto. Necháme odpočinúť aspoň 15 minút.
- Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto prenesieme na plech a mokrými rukami vytvarujeme do oválneho vyššieho bochníka. Povrch môžeme ešte podľa chuti posypať celými semiačkami rôzneho druhu.
- Vložíme do rúry, ktorú sme si vopred vyhriali na 165 °C. Pečieme približne 60 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, aby chlebík nespľasol. Na konci pečenia urobíme test špajdľou. Ak vyjde z cesta von suchá, chlebík je upečený. Po vybratí z rúry ho preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.