Domáci bezlepkový chlieb

Semiačkový bezlepkový chlieb bez kysnutia

Autor receptu: novalim

Ak si radi doma pečiete vlastné domáce chlebíky bez lepku, máme pre vás jeden veľmi praktický recept na chutný bezlepkový chlieb.* Je plný zdravých semienok, ktoré obsahujú množstvo bielkovín, vitamínov a vlákniny. Na jeho prípravu vám postačí pár minút. A keďže cesto nepotrebuje kysnúť, šup s ním rýchlo do rúry. Potom si už len počkajte na krásny, chutný a voňavý výsledok. Dobrú chuť!

1 bochník
porcia
15 (+ odležanie cest minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej mise metličkou premiešame jogurt s vajíčkami. Pridáme všetky ostatné suché prísady, dobre premiešame a vypracujeme na hladké lepivé cesto. Necháme odpočinúť aspoň 15 minút.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto prenesieme na plech a mokrými rukami vytvarujeme do oválneho vyššieho bochníka. Povrch môžeme ešte podľa chuti posypať celými semiačkami rôzneho druhu.
  3. Vložíme do rúry, ktorú sme si vopred vyhriali na 165 °C. Pečieme približne 60 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, aby chlebík nespľasol. Na konci pečenia urobíme test špajdľou. Ak vyjde z cesta von suchá, chlebík je upečený. Po vybratí z rúry ho preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.