Segedínsky guláš Tina

Autor receptu: tina122

Moje časom nabrané skúsenosti,počas môjho varenia pre moju rodinku.

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso si nakrájame na kocky a cibuľu nakrájame nadrobno.Opražíme cibuĺu s rascou do sklovita,pridáme mäso a pražíme až kým sa nám nezatiahne.Potom pridáme papriku,čierne mleté korenie,soľ,bobkový list,celé korenie.Podlejeme vodou tak,aby sme mäso zaliali asi 3-4cm nad ním,pridáme bujón a dusíme do polomäkka.(asi 1 hod.)
  2. Kyslú kapustu nakrájame a pridáme k mäsu.Pomiešame a spolu dusíme pokiaľ nie je mäso úplne mäkké.(asi pol hod.)
  3. V sladkej smotane dôkladne rozmiešame múku, pridáme cez sitko ku kapuste s mäsom,pridáme pretlačený cesnak, dobre premiešame a varíme ešte 5-10 minút.Dochutíme soľou a čiernym korením. Ak je kapusta príliš kvasná môžeme pridať štipku cukru a naopak ak je málo kvasná tak použiť aj 1 kyslú smotanu alebo ocot.