Segedínsky guláš Tina
Autor receptu: tina122
Moje časom nabrané skúsenosti,počas môjho varenia pre moju rodinku.
6 porcií |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si nakrájame na kocky a cibuľu nakrájame nadrobno.Opražíme cibuĺu s rascou do sklovita,pridáme mäso a pražíme až kým sa nám nezatiahne.Potom pridáme papriku,čierne mleté korenie,soľ,bobkový list,celé korenie.Podlejeme vodou tak,aby sme mäso zaliali asi 3-4cm nad ním,pridáme bujón a dusíme do polomäkka.(asi 1 hod.)
- Kyslú kapustu nakrájame a pridáme k mäsu.Pomiešame a spolu dusíme pokiaľ nie je mäso úplne mäkké.(asi pol hod.)
- V sladkej smotane dôkladne rozmiešame múku, pridáme cez sitko ku kapuste s mäsom,pridáme pretlačený cesnak, dobre premiešame a varíme ešte 5-10 minút.Dochutíme soľou a čiernym korením.
Ak je kapusta príliš kvasná môžeme pridať štipku cukru a naopak ak je málo kvasná tak použiť aj 1 kyslú smotanu alebo ocot.