Segedínsky guláš špeciál

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 6. mája 2015
Segedínsky guláš špeciál
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
150 g
120 ml
20 g
20 g
1 kg
400 ml
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájané mäso urestujeme aj s cibuľkou, pridáme červenú papriku, kyslú kapustu, podlejeme, dochutíme a dusíme.

  2. 2

    Keď je všetko mäkké, asi po 90 minútach dochutíme, zahustíme šľahačkou na varenie a prevaríme. Podávame s knedľou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Segedínsky mám rád v každej podobe , teda aj v špeciálnej. Inak za socíku v našom staničnom bufete tiež predávali dva druhy segedínskeho , ten obyčajný a ten špeciál, rozdiel bol v tom že v obyčajnom ste našli ,nie vždy, 4 kúsky mäsa a v tom špeciálnom 6 a keď ste na tie ženičky čo ho vydávali trochu zapôsobili tak aj 7.