Segedínsky guláš s kôprom
Autor receptu: izabella929
Vyborný chuťou, proste letný segedínsky guláš..tento recept som nefotila..
5-6 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové mäso som umyla, osušila a pokrájala na kocky.
- Do rajnice som dala roztopiť masť, pridala som pokrájanú cibuľu a nechala opiecť, pridala som pokrájané mäso a nechala som ho dusiť, pokiaľ sa celkom tekutina neodparila..
- Potom som pridala červenú mletú papriku a kečup..
- Nechala som spolu podusiť chvíľku a podliala som troškou vody,osolila, okorenila, pridala som rascu..takto sa mäso dusilo za občasného podlievania horúcou vodou..
- Pokiaľ sa dusilo mäso, pripravila som si kapustu..na troška masti som opiekla malú pokrájanú cibuľu, k cibuli som pridala cukor a nechala spolu skaramelizovať..pridala som pokrájanú kapustu, mleté čierne korenie, podliala troškou horúcej vody a dusila do mäkka..
- Keď bolo mäso mäkké, aj kapusta, všetko som spolu zmiešala a pridala som pokrájaný cesnak, nechala prejsť varom..do smotany som pridala múku, rozmiešala a pridala som k segedínskemu gulášu..na slabom plameni som nechala povariť iba chvíľočku, len kým sa múka uvarila..
- Napokon som pokrájala kôpor, pridala som ho do gulášu a odstavila..mala som namrazené knedlíky, tie som iba prihriala a servírovala na taniere..
- Prajem vám dobrú chuť..