Sedliacke zemiaky
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky umyjeme, uvaríme
v šupe, ošúpeme a pokrájame
na kolieska.
- Na rozohriatej
masti rozškvaríme
nadrobno pokrájanú údenú
slaninu, pridáme posekanú
cibuľu, ktorú speníme.
Potom vložíme ošúpanú
klobásu pokrájanú na
kolieska a podusíme.
- Očistíme
kel, uvaríme ho v osolenej
vode, necháme ho
odkvapkať a pokrájame
na rezance, pridáme ho
ku klobáse, premiešame,
okoreníme mletým čiernym
korením, mletou rascou
a znovu premiešame.
- Ohňovzdornú misu vymastíme
a vysypeme strúhankou,
vložíme do nej polovicu
pokrájaných zemiakov,
osolíme, na ne dáme
udusenú klobásu s kelom
a zakryjeme druhou polovicou
zemiakov, ktoré osolíme
a okoreníme mletým
čiernym korením.
- Vajcia
rozmiešame v mlieku
a smotane, nalejeme na
zemiaky a vo vyhriatej rúre
zapečieme.
|