Scones - anglické koláčiky

Autor receptu: blackwolfer

Vhodné na upršané dni.

5
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme do misy pridáme sódu bikarbónu a dobre premiešame. Pridáme maslo a poriadne ho vmiešame do múčnej zmesi. Konzistencia ---> ako omrvinky.
  2. Do "omrviniek" prilejeme mlieko a MIEŠAME VARECHOU nie rukou!!! Keby sme miešali rukou tak by cesto "stvrdlo" a nenarástlo by. Konzistencia ---> ľahké a lepkavé
  3. Cesto položíme na pomúčenú dosku a JEMNE hniesime asi minútu. Potom cesto roztlačíme rukou na 1cm výšku a vykrajujeme kruhy s priemerom 5cm. Položíme na plech s papierom na pečenie a ľahko ich pretrieme mliekom.
  4. Pečieme 15 minút pri 200°C dozlatova. Podávame s džemom a maslom.