Scones - anglické koláčiky
Autor receptu: blackwolfer
Vhodné na upršané dni.
5 porcií |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Múku preosejeme do misy pridáme sódu bikarbónu a dobre premiešame. Pridáme maslo a poriadne ho vmiešame do múčnej zmesi. Konzistencia ---> ako omrvinky.
- Do "omrviniek" prilejeme mlieko a MIEŠAME VARECHOU nie rukou!!! Keby sme miešali rukou tak by cesto "stvrdlo" a nenarástlo by. Konzistencia ---> ľahké a lepkavé
- Cesto položíme na pomúčenú dosku a JEMNE hniesime asi minútu. Potom cesto roztlačíme rukou na 1cm výšku a vykrajujeme kruhy s priemerom 5cm. Položíme na plech s papierom na pečenie a ľahko ich pretrieme mliekom.
- Pečieme 15 minút pri 200°C dozlatova.
Podávame s džemom a maslom.