Schwarzwaldská torta (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Jesto viacero receptov na Schwarzwaldskú tortu. Ja som zvolila recept bez alkoholu, lebo som ju piekla z príležitosti narodenín môjho vnúčika Jurka.
12 porcií |
90 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Čokoládu polámeme a nad parou ju v kastróliku rozpustíme. Necháme vychladnúť.
- Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme s cukrom.
- Pridáme 5 PL višňovej šťavy, čokoládu
- a rozpustené a vychladnuté maslo.
- Zmiešame múku, soľ, PDP a pomleté orechy.
- Dotuha vyšľaháme sneh z bielkov. Do žĺtkovej zmesi striedavo pridávame sypkú múkovú zmes a zľahka vmiešavame vyšľahané bielky.
- Na dno tortovej formy si pricvakneme papier na pečenie. Boky som nevymastila a nevysypala, čo sa mi osvedčilo, lebo piškót mi neodskočil od formy. Po upečení som ho tenkým nožom oddelila od steny formy.
- Korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý prevrátime hore dnom a priečne rozrežeme na tri časti.
- Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom a ztužovačom.
- Spodný diel natrieme časťou šľahačky. Z ocedených višní si 12 odložíme. Polovicu zvyšku poukladáme na šľahačku a povtláčame do nej. Ak sa nám to celkom nedá, môžeme višne aj rozpoliť.
- Priložíme stredný diel , mierne pritlačíme a pokvapkáme polovicou višňovej šťavy určenej na plnku. Opäť natrieme časťou šľahačky a naukladáme zbytok višní. Priložíme vrchný diel korpusu.
- Poskladaný korpus pokvapkáme zvyškom šťavy a natrieme šľahačkou. Ozdobíme šľahačkovými ružičkami, višňami a čokoládovými hoblinkami.
- Výsledkom je svieža, šťavnatá, nepresladená torta.