Schwarzwaldská torta (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Jesto viacero receptov na Schwarzwaldskú tortu. Ja som zvolila recept bez alkoholu, lebo som ju piekla z príležitosti narodenín môjho vnúčika Jurka.

12
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Čokoládu polámeme a nad parou ju v kastróliku rozpustíme. Necháme vychladnúť.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme s cukrom.
  3. Pridáme 5 PL višňovej šťavy, čokoládu
  4. a rozpustené a vychladnuté maslo.
  5. Zmiešame múku, soľ, PDP a pomleté orechy.
  6. Dotuha vyšľaháme sneh z bielkov. Do žĺtkovej zmesi striedavo pridávame sypkú múkovú zmes a zľahka vmiešavame vyšľahané bielky.
  7. Na dno tortovej formy si pricvakneme papier na pečenie. Boky som nevymastila a nevysypala, čo sa mi osvedčilo, lebo piškót mi neodskočil od formy. Po upečení som ho tenkým nožom oddelila od steny formy.
  8. Korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý prevrátime hore dnom a priečne rozrežeme na tri časti.
  9. Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom a ztužovačom.
  10. Spodný diel natrieme časťou šľahačky. Z ocedených višní si 12 odložíme. Polovicu zvyšku poukladáme na šľahačku a povtláčame do nej. Ak sa nám to celkom nedá, môžeme višne aj rozpoliť.
  11. Priložíme stredný diel , mierne pritlačíme a pokvapkáme polovicou višňovej šťavy určenej na plnku. Opäť natrieme časťou šľahačky a naukladáme zbytok višní. Priložíme vrchný diel korpusu.
  12. Poskladaný korpus pokvapkáme zvyškom šťavy a natrieme šľahačkou. Ozdobíme šľahačkovými ružičkami, višňami a čokoládovými hoblinkami.
  13. Výsledkom je svieža, šťavnatá, nepresladená torta.