Schiacciata

Autor receptu: lmirka

Milujem taliansku kuchyňu a ešte radšej varím podľa Emanuela Ridiho. Vyskúšajte jeho sladku focacciu s čiernymi hrozienkami a feniklom. Fenikel dodá focaccii zaujímavú chuť.

Postup

  1. Droždie rozpustíme vo vode. Zmiešame ho s ostatnými surovinami potrebnými na cesto a spracované cesto necham kysnuť min. 1 hodinu v teple.
  2. Rúru predhrejem na 180 stupnov. Vykysnuté cesto rozdelím na 2 časti. Plech pokvapkáme olivovým olejom a cesto naň rovnomerne prstami roztiahnem tak, aby bolo čo najtenšie. Posypeme ho polovicou hrozienok, 2 PL cukru, 2 PL feniklových semienok a pokvapkám olivovým olejom. Prekryjem druhou polovicou cesta a posypem zvyškom hrozienok, cukru, semienok a zase zakvapnem olivovým olejom.
  3. Pečiem, kým nie je schiacciata pekne zlatistá. Moja bola hotová za ani nie pol hodinu. Treba si dávať pozor, aby hrozienka na povrchu schiacciaty neprihoreli. A kedže zbožnujem figy, skusila som verziu so sušenými s vynechaním feniklu. Dobrú chuť :)