Schiacciata
Autor receptu: lmirka
Milujem taliansku kuchyňu a ešte radšej varím podľa Emanuela Ridiho. Vyskúšajte jeho
sladku focacciu s čiernymi hrozienkami a feniklom. Fenikel dodá focaccii zaujímavú chuť.
Postup
- Droždie rozpustíme vo vode. Zmiešame ho s ostatnými surovinami potrebnými na cesto a spracované cesto necham kysnuť min. 1 hodinu v teple.
- Rúru predhrejem na 180 stupnov. Vykysnuté cesto rozdelím na 2 časti. Plech pokvapkáme olivovým olejom a cesto naň rovnomerne prstami roztiahnem tak, aby bolo čo najtenšie. Posypeme ho polovicou hrozienok, 2 PL cukru, 2 PL feniklových semienok a pokvapkám olivovým olejom. Prekryjem druhou polovicou cesta a posypem zvyškom hrozienok, cukru, semienok a zase zakvapnem olivovým olejom.
- Pečiem, kým nie je schiacciata pekne zlatistá. Moja bola hotová za ani nie pol hodinu. Treba si dávať pozor, aby hrozienka na povrchu schiacciaty neprihoreli.
A kedže zbožnujem figy, skusila som verziu so sušenými s vynechaním feniklu.
Dobrú chuť :)