Foto: ancicka
Na Baldovskej vode som vyrastala.Pijeme jú stále ,ale aj varíme sňou.Teraz som urobila rohlíky,niekedy zapravím na koláč,alebo urobím palacinky.A aj káva je z nej Zobraziť celý popisNa Baldovskej vode som vyrastala.Pijeme jú stále ,ale aj varíme sňou.Teraz som urobila rohlíky,niekedy zapravím na koláč,alebo urobím palacinky.A aj káva je z nej výborna,atd.
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravim si suroviny,
-
2
z múky,masla,soľ a vody urobím cesto.Nechám ho aspoň cez noc v chlade stáť.(Ja som hned nemohla robiť,tak stálo dlhšie).Môže aj 1 deň.
-
3
Potom som cesto na doske ešte prehnietla,rozvaľkala, pokrajala na štvorce,na každy som dala lekvar, stočila a sformovala na rohlík.
-
4
Na pomastenom plechu som potrela rozšľahaným vajíčkom.
-
5
Upečené kto chce môže pocukrovať.Ja som ich necukrila.Vyzerajú a aj chutia ako lístkové cesto.
Diskusia k receptu