Šarišský moravský vrabec

Autor receptu: stefanm

Boli sme v Poľsku (Leluchow) a nakúpili sme mäso a zemiaky.No a pri balení mäska do mrazničky som "odrezky" z bravčového pliecka využil a urobil som si "moravské vrabce" na "šarišský" spôsob.Kapustu som robil čiastočne podľa receptu od "Sovka62" z januára 2010 aj s ríbezľovým džemom.Len na domáci knedlík som si nenašiel čas lebo nám zatepľujú blok (to je sranda - vonku je globálne otepľovanie a my zatepľujeme domy!!!) a musel som upratovať balkón.

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na väčšie kúsky nakrájane mäsko naložíme aspoň na hodinku do oleja s koreninami a potom ho prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji s cibuľkou.Preložíme na plech,potrieme roztlačeným cesnakom,podlejeme trochou vody a prikryté pečieme v rúre aspoň 45 min.Potom odkryjeme a dopečieme.Podávame s červenou kapustou (bola výborna - s jablkom,džemom,octom a cukrom!!!) a knedlíkom.Zapijali sme s pivečkom ale manželka si potom dala kávu,tak neviem či sa to bude počítať do súťaže o tak "ospevovaný" a "zatracovaný" kávovar!!