Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20-25 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu premiešame.
  2. Osolené na plátky nakrájané kuracie prsia dáme do marinády. Potom ich vyberieme a obalíme v hladkej múke. Na rozohriatom oleji restujeme marinované kuracie prsia z obidvoch strán a dáme zapiecť do vopred rozohriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme asi 8 minút.
  3. Príprava petržlenového dipu: petržlenovú vňať odstonkujeme, pridáme zvyšné sardely, kapary a nadrobno nakrájanú uhorku, olivový olej, korenie, horčicu, cibuľu a všetko spolu dobre rozmixujeme. Bagetky rozrežeme po dĺžke na polovice a opečieme na olivovom oleji do zlatista.
  4. Jedlo podávame s petržlenovým dipom a opekanými bagetkami.