Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20-25 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup- Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu premiešame.
- Osolené na plátky nakrájané kuracie prsia dáme do marinády. Potom ich vyberieme a obalíme v hladkej múke. Na rozohriatom oleji restujeme marinované kuracie prsia z obidvoch strán a dáme zapiecť do vopred rozohriatej
rúry na 170 stupňov. Pečieme asi 8 minút.
- Príprava petržlenového dipu: petržlenovú vňať odstonkujeme, pridáme zvyšné sardely, kapary a nadrobno nakrájanú uhorku, olivový olej, korenie, horčicu, cibuľu a všetko spolu dobre rozmixujeme. Bagetky rozrežeme po dĺžke na polovice a opečieme na olivovom oleji do zlatista.
- Jedlo podávame s petržlenovým dipom a opekanými bagetkami.
|