Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov

methi - fotkamethi, 8. augusta 2013 6:36
Ďalšie recepty »
Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechovFoto: methi

Malai mushroom matar (v preklade: smotana huby hrach). Toto jedlo je výborné s plackami Paratha, Naan, Čapati.

Suroviny

200 g
1/2 hrnčeka
1/2 ČL
1/2 ČL
 štipka
1 PL
1 ks
150 ml
1 ČL plochá (sušene listky)
1/3 ČL
1/3 ČL
1 malý hrnček
na pomletie:
1/2-1 hrnček
1 ČL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Šampiňóny očistíme, dobre osušíme. Menšie kúsky necháme vcelku a väčšie môžeme prekrojiť na 1/2 alebo na 1//4. V panvičke si rozohrejeme trošku oleja a maslo. Pridáme šampiňóny a opekáme do slabého zhnednutia na slabom ohni. Občas premiešame. Pridáme nastrúhaný cesnak a nastrúhaný zázvor a štipku mletého čierneho korenia. Minútku opekáme, miešame a odstavíme z ohňa.

    Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov - obrázok 1
  2. 2

    Na druhej panvičke opečieme surové kešu orechy do hneda. Necháme vychladnúť a rozmixujeme spolu s garam masala korením na prášok. Ak zostanú nejaké väčšie kúsky kešu orechov nevadí, budú pekne chrumkavé v jedle.

    Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov - obrázok 2
  3. 3

    V hlbšej panvici zohrejeme olej a na slabom ohni opekáme nasekanú cibuľu, kým sa nezačne olej oddeľovať a cibuľa nezosklovatie. Nesmie nám zhnednúť cibuľa.

    Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kešu orechy vymixované s garam masala a dobre premiešame.

    Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme smotanou, pridáme senovku grécku a na slabom ohni premiešavame asi 2-3 minútky, kým sa smotana celkom nevstrebe a jedlo nezhustne.

    Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov - obrázok 5
  6. 6

    Potom pridáme soľ, čili korenie a Amchur. Opekáme ďalšiu minútku.

    Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme hrach a šampiňóny. Zalejeme asi 1 malým hrnčekom vody alebo mliekom a dobre premiešame. Musí nám vzniknúť hustá omáčka, ktorá sa bude dať naberať plackou. Varíme na slabom ohni ešte pribl. 2-3 minútky.

    Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist