Šampiňónová polievočka s mladým špenátom
Autor receptu: klimeczek
Rychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú večnosť len
aby ste vykúzlili niečo chutné po zub je skvelé. Preto často varím túto polievku a rád v nej k
šampiňónom obmieňam občas ďalšie ingredience čím vlastne vždy chutí trochu inak a hrá
rôznymi farbami.
2 porcie |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na drobno pokrajanú šalotku si speníme na oleji. Pridáme šampiňóny pokrájané na plátky. Krátko orestujeme a podlejeme vývarom. Vložíme listy mladého špenátu a krátko povaríme. Na panvici si zatiaľ orestujeme vložku do polievky- karotku nakrajanú na rezance.
- Do polievky pridáme smotanu na varenie a krátko povaríme. Dochutíme čerstvo mletým muškátovým orieškom, korením a soľou. Zjemníme maslom. Podávame s orestovanou karotkou a opečenými tekvicovými jadrami.