Šampiňónová polievočka s mladým špenátom

Autor receptu: klimeczek

Rychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú večnosť len aby ste vykúzlili niečo chutné po zub je skvelé. Preto často varím túto polievku a rád v nej k šampiňónom obmieňam občas ďalšie ingredience čím vlastne vždy chutí trochu inak a hrá rôznymi farbami.

2
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na drobno pokrajanú šalotku si speníme na oleji. Pridáme šampiňóny pokrájané na plátky. Krátko orestujeme a podlejeme vývarom. Vložíme listy mladého špenátu a krátko povaríme. Na panvici si zatiaľ orestujeme vložku do polievky- karotku nakrajanú na rezance.
  2. Do polievky pridáme smotanu na varenie a krátko povaríme. Dochutíme čerstvo mletým muškátovým orieškom, korením a soľou. Zjemníme maslom. Podávame s orestovanou karotkou a opečenými tekvicovými jadrami.