Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
6 porcií |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme korením na grilované kurča, posypeme sušenou pažitkou, korením Harmónia z oboch strán. Na vrchnú stranu poukladáme rozdelené bobkové listy
- a nahrubo navrstvíme na plátky pokrájané šampiňóny.
- Podnos vložíme do parného hrnca, pripravíme na parenie, načasujeme 40 min. a paríme.
- Ryžu som mala uvarenú z predchádzajúceho dňa, ale ... 300 g ryže dáme do nádoby na ryžu, zalejeme vodou 1 cm nad ryžu, ovegetíme a dobre premiešame. Pridáme do parného hrnca 20 min. pred dokončením - nemám ani obrázok :)
- po 40 minútach zaznie gong. Šťavu zo zbernej nádoby zlejeme a že jej je dosť :), a mäsko vrátime naspäť, nech nám nevychladne.
- Pridáme bambino a dobre premiešame.
- Necháme prevariť a pridáme v mlieku rozhabarkovanú múku. Opäť necháme prejsť varom
- a posypeme oreganom.
- Všetko je hotové, môžeme podávať.
Dobrú chuť.
|