Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme korením na grilované kurča, posypeme sušenou pažitkou, korením Harmónia z oboch strán. Na vrchnú stranu poukladáme rozdelené bobkové listy
  2. a nahrubo navrstvíme na plátky pokrájané šampiňóny.
  3. Podnos vložíme do parného hrnca, pripravíme na parenie, načasujeme 40 min. a paríme.
  4. Ryžu som mala uvarenú z predchádzajúceho dňa, ale ... 300 g ryže dáme do nádoby na ryžu, zalejeme vodou 1 cm nad ryžu, ovegetíme a dobre premiešame. Pridáme do parného hrnca 20 min. pred dokončením - nemám ani obrázok :)
  5. po 40 minútach zaznie gong. Šťavu zo zbernej nádoby zlejeme a že jej je dosť :), a mäsko vrátime naspäť, nech nám nevychladne.
  6. Pridáme bambino a dobre premiešame.
  7. Necháme prevariť a pridáme v mlieku rozhabarkovanú múku. Opäť necháme prejsť varom
  8. a posypeme oreganom.
  9. Všetko je hotové, môžeme podávať. Dobrú chuť.