Šampiňónová krémová polievka s bylinkovými krutónmi
Foto: diabambulka
Poznáte reklamu kde hovoria: Chuť Vás zbaví slov ? To platí pri tejto polievočke :-)))
porcie
tepelná úprava
Suroviny
100 g čerstvé |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
40 g |
|
40 g |
|
20 g na dusenie šampiňónov |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
zo štvrťky |
|
|
|
Bylinkové krutóny : | |
starší |
|
|
|
( alebo iné obľúbené korenie ) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zo 40g masla a 40g múky si pripravíme svetlú záparžku, zalejeme vriacou vodou, pridáme bujón a povaríme. Na zvyšnom masielku si opražíme nakrájané šampiňóny, posypeme mletou rascou, mletým čiernym korením, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Chvíľku podusíme a potom pridáme do vody s bujónom a všetko spolu rozmixujeme. Pridáme mlieko, sladkú smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtok a petržlenovú vňať. Povaríme a podávame s bylinkovými krutónmi.
- 2
Bylinkové krutóny : Predhrejeme rúru a na plech dáme 1 PL masla, keď sa maslo roztopí pridáme bazalku a korenie na pečené zemiaky ( korenie môžete použiť aké máte radi podľa seba a rôzne si h o nakombinovať ),
- 3
všetko spolu dobre premiešame a pridáme na kocky nakrájaný starší chlieb. Premiešame a dáme do vyhriatej rúry piecť na 7 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
- 4
Dobrú chuť :-)))
- 2
idem rovno do stánku pre Báječnú ženu :-)))
pekný deň