Saltimbocca alla romana (fotorecept)
Autor receptu: frezia
Saltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne
známa špecialita rímskej kuchyne. Skladá sa z prazeneho teľacieho mäsa so susenou
šunkou a šalviou.
3 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Telacie rezne si naklepeme asi na hrubku 0,5 cm.
- Na kazdy rezen pritlacime rukou 2 listky salvie.
- Na salviu platok susenej sunky (Udena sa nehodi) a pritlacime. Nemusime pouzivat ziadne sparatka,drzi to dobre pokope.
- Obalime z oboch stran v hladkej muke.
- V panvici rozpalime polovicu masla a vlozime rezniky sunkou nadol.
- Po 3-4 minutach otocime,pridame maslo podla potreby a znova prazime 3 minuty.
- Pridame vino, po troche,mäso sa nesmie varit,len prazit.
- Pridame este par salviovych listkov,ktore potom pouzijeme aj na dekoraciu. Okorenime a velmi opatrne posolime. Susena sunka je slana!
- Za par minut mame hotove velmi chutne a zdrave jedlo.
Servirovala som k nemu Anatolsky zemiakovy salat od @Archaa
Mozete pouzit aj pekne bravcove rezne,alebo panenku.