Saltimbocca alla romana (fotorecept)

Autor receptu: frezia

Saltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne. Skladá sa z prazeneho teľacieho mäsa so susenou šunkou a šalviou.

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Telacie rezne si naklepeme asi na hrubku 0,5 cm.
  2. Na kazdy rezen pritlacime rukou 2 listky salvie.
  3. Na salviu platok susenej sunky (Udena sa nehodi) a pritlacime. Nemusime pouzivat ziadne sparatka,drzi to dobre pokope.
  4. Obalime z oboch stran v hladkej muke.
  5. V panvici rozpalime polovicu masla a vlozime rezniky sunkou nadol.
  6. Po 3-4 minutach otocime,pridame maslo podla potreby a znova prazime 3 minuty.
  7. Pridame vino, po troche,mäso sa nesmie varit,len prazit.
  8. Pridame este par salviovych listkov,ktore potom pouzijeme aj na dekoraciu. Okorenime a velmi opatrne posolime. Susena sunka je slana!
  9. Za par minut mame hotove velmi chutne a zdrave jedlo. Servirovala som k nemu Anatolsky zemiakovy salat od @Archaa

    Mozete pouzit aj pekne bravcove rezne,alebo panenku.