Šalát z pečenej papriky
Autor receptu: veki
Jednoduchy a chutny salat z pecenej, alebo grilovanej papriky :) . Taketo robia na balkane. Ak mate cerstvu petrzlenovu vnat, velmi sa tam hodi.
10 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Papriku upecieme v rure, alebo na grile. Ked je hotova, nechame ju vychladit v zatvorenej nadobe. Tak sa lahko cisti, stiahneme kozu a vyberieme vnutro. Potrhame na tensie pasiky, kto sa chce pohrat moze aj pokrajat.
- Ocictit cesnak a pokrajat. Ja ho nekrajam velmi drobno, aby sa dal vybrat ak niekto nema rad :) . Zmiesat z paprikou, pridat sol, korenie, ocot a olej. Najlepsie za studena lisovany. Najlepsie ked sa tento salat pripravi den dopredu, chuti vyborne k rozlicnym jedlam, ale aj na hrianke v hlavnej ulohe :D DOBRU CHUT !
- Paprika potrebuje v rure cca. 30 min.