Šalát z kreviet a ryže s mangom

Autor receptu: martinis

Posledný zo série predvianočných receptov s drahšími, vzácnejšími surovinami - dnes exotický šalát s divokou ryžou, malými krevetkami, mangom a jarnou cibuľkou s citrónovo-medovou zálievkou :)

1
porcia
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr postavíme na varnú dosku dva hrnce. V jednom dáme variť zmes bielej a divokej ryže, v druhom zasa krevety, tým malým celkom postačia dve - tri minúty. Scedíme a dáme do misy vychladnúť. Mango ošúpeme, orežeme od kôstky a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do misy a pridáme aj najemno nakrájanú jarnú cibuľku.
  2. Zálievku pripravíme zmiešaním polovice lyžice olivového oleja, šťavy zo štvrtiny citróna či limetky, jemne nasekaného strúčiku cesnaku a polovice lyžičky medu. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  3. Do misy ku krevetám, mangu a cibuľke pridáme lyžicu orechov alebo mandlí a lístky čerstvej mäty. Uvarenú ryžu osolíme a vmiešame spolu so zálievkou k ostatným surovinám. Dochutíme čiernym korením a môžme ihneď servírovať :)
  4. Môj tip : Tento šalát je vhodné podávať aj s pár kvapkami pálivej čili omáčky.