Šalát z kreviet a ryže s mangom
Autor receptu: martinis
Posledný zo série predvianočných receptov s drahšími, vzácnejšími surovinami - dnes exotický
šalát s divokou ryžou, malými krevetkami, mangom a jarnou cibuľkou s citrónovo-medovou
zálievkou :)
1 porcia |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr postavíme na varnú dosku dva hrnce. V jednom dáme variť zmes bielej a divokej ryže, v druhom zasa krevety, tým malým celkom postačia dve - tri minúty. Scedíme a dáme do misy vychladnúť. Mango ošúpeme, orežeme od kôstky a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do misy a pridáme aj najemno nakrájanú jarnú cibuľku.
- Zálievku pripravíme zmiešaním polovice lyžice olivového oleja, šťavy zo štvrtiny citróna či limetky, jemne nasekaného strúčiku cesnaku a polovice lyžičky medu. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Do misy ku krevetám, mangu a cibuľke pridáme lyžicu orechov alebo mandlí a lístky čerstvej mäty. Uvarenú ryžu osolíme a vmiešame spolu so zálievkou k ostatným surovinám. Dochutíme čiernym korením a môžme ihneď servírovať :)
- Môj tip : Tento šalát je vhodné podávať aj s pár kvapkami pálivej čili omáčky.