Foto: evusik
Toto je taká zdravá alternatíva zemiakového majonézového šalátu, ale bez majonézy. Môže sa podávať ako hlavné jedlo alebo ako príloha k mäsu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Základom tohto šalátu sú zemiaky a červená repa a mali by byť v pomere 1:1, približne. Červenú repu a zemiaky uvaríme v šupe, necháme vychladnúť. Ja som si zeleninu uvarila večer a šalát som robila ráno. Teda ja som robila v parnom hrnci.
-
2
Keď máme zeleninu uvarenú a vychladnutú, samotná príprava je veľmi rýchla. Repu ošúpeme a nastrúhame na hruho, zemiaky ošúpeme a pretlačíme ako na šalát. Do misky pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, na tvrdo uvarené a nakrájané vajcia. Pridáme kyslú smotanu alebo jogurt, olivový olej, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
-
3
dobre zamiešame a necháme vychladiť
-
4
ja si ho pripravujem len tak, ako hlavné jedlo ale je úplne úžasný ku grilovanému mäsu
@Kecemis tak ten chren je výborný nápad, mám jeden v komore len musím muža nahovoriť aby mi ho nastrúhal :)
@haji u mňa je to tak, že čo mám to dám, ja častejšie používam stečený jogurt je to taká náhrada gréckeho jogurtu a je dobrý aj na pomazánky... ak vyskúšaš daj vedieť ako chutilo :-)
teď jsem testovala odleželý vzorek a je mnohem lepší. Dávala jsem bílý řecký jogurt. Příště dám lehkou verzi bez, pak vyzkouším variantu se zakysanou smetanou. Výborné!
Troska som si ho Ešte vylepšila.
Vynechala som cibuľu, lebo je moc ťažká na môj vkus, a pridala som salatovu uhorku nastrúhanú na jemno, horčicu a kôpor. Smakovica!