Šalát z červenej repy a zemiakov (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Toto je taká zdravá alternatíva zemiakového majonézového šalátu, ale bez majonézy. Môže sa podávať ako hlavné jedlo alebo ako príloha k mäsu.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Základom tohto šalátu sú zemiaky a červená repa a mali by byť v pomere 1:1, približne. Červenú repu a zemiaky uvaríme v šupe, necháme vychladnúť. Ja som si zeleninu uvarila večer a šalát som robila ráno. Teda ja som robila v parnom hrnci.
  2. Keď máme zeleninu uvarenú a vychladnutú, samotná príprava je veľmi rýchla. Repu ošúpeme a nastrúhame na hruho, zemiaky ošúpeme a pretlačíme ako na šalát. Do misky pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, na tvrdo uvarené a nakrájané vajcia. Pridáme kyslú smotanu alebo jogurt, olivový olej, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  3. dobre zamiešame a necháme vychladiť
  4. ja si ho pripravujem len tak, ako hlavné jedlo ale je úplne úžasný ku grilovanému mäsu