Šalát z červenej repy a zemiakov (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Toto je taká zdravá alternatíva zemiakového majonézového šalátu, ale bez majonézy.
Môže sa podávať ako hlavné jedlo alebo ako príloha k mäsu.
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Základom tohto šalátu sú zemiaky a červená repa a mali by byť v pomere 1:1, približne. Červenú repu a zemiaky uvaríme v šupe, necháme vychladnúť. Ja som si zeleninu uvarila večer a šalát som robila ráno. Teda ja som robila v parnom hrnci.
- Keď máme zeleninu uvarenú a vychladnutú, samotná príprava je veľmi rýchla. Repu ošúpeme a nastrúhame na hruho, zemiaky ošúpeme a pretlačíme ako na šalát. Do misky pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, na tvrdo uvarené a nakrájané vajcia. Pridáme kyslú smotanu alebo jogurt, olivový olej, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
- dobre zamiešame a necháme vychladiť
- ja si ho pripravujem len tak, ako hlavné jedlo ale je úplne úžasný ku grilovanému mäsu