Šalát z čerstvého špenátu

Autor receptu: martina34

Konečne niečo v záhrade narástlo a blato preschlo. Špenátové lístky už lákajú, tiež reďkovky a šalát.

10 minút
príprava

Postup

  1. Množstvo som nepísala, záleží od vás, koľko špenátu a ostatnej zeleniny dáte, či to bude príloha alebo hlavné jedlo a podľa toho aj koreniny. Lístky špenátu si dobre umyjeme a tiež aj reďkovku. Lístky natrháme na drobné kúsky, nerežeme ich nožom. Nakrájame reďkovky, škrabkou na zemiaky si nastrúhame mrkvu na jemné plátky. Môžeme pridať napríklad červenú papriku hrubostennú alebo aj inú zeleninku. Pridáme zostrihanú žeruchu a na kocky pokrájané údené tofu. Trochu posolíme, posypeme šalátovým korením a pridáme šťavu z citróna. Dobre premiešame a šalátik je hotový.