Šalát s prosciuttom, cuketou a čiernymi olivami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Cuketu nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme vínnym octom, olivovým olejom a ochutíme. Potom pridáme mätu, mladé listy repy, čierne olivy a zľahka premiešame rukou.
  2. Rozprestrieme na tanier, preložíme plátkami prosciutta a pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.
  3. Náš tip: Cuketa je bohatá na karotény a horčík, vápnik, železo, selén, vitamín C, B1, B2 a provitamín A, ktorý patrí k najrýchlejším biologicky aktívnym látkam. Mnohé z týchto látok sa nachádzajú bezprostredne pod šupkou, preto cukety pripravujeme pokiaľ možno dobre umyté, nešúpané, tepelne čo najšetrnejšie a čo najkratšiu dobu.