Šalát s ovocím a kuracím mäsom v curry zálievke

elixir - fotkaElixir, 9. mája 2013 14:26
Ďalšie recepty »

Šalát s ovocím a kuracím mäsom v curry zálievkeFoto: elixir

Korenisto-sladký ľahký šalát.

2
porcie
30 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Šalát:
1 ks (menší)
0,5 ks
3 ks
0,5 ks
1 ks (väčší)
 (za hrsť)
1 PL
Zálievka:
100 ml
100 g
50 g
50 ml (podľa chuti)
3 ČL
Mäso:
2 ks
2 PL (alebo olej)

Postup prípravy

  1. 1

    Šalát: Rímsky aj rosso šalát umyjeme a nakrájame na menšie časti. Cibuľku očistíme, nakrájame na kolieska a pridáme k šalátu.

  2. 2

    Do hrnca dáme opražiť na masle semienka slnečnice. Keď sú zlatohnedé, vyberieme ich a zmiešame so šalátom.

  3. 3

    V tom istom hrnci si zľahka opečieme aj ananásové a banánové kúsky. Potom ich takisto rovnomerne primiešame do šalátu.

  4. 4

    Zálievka: Všetky suroviny na zálievku postupne zmiešame.

  5. 5

    Mäso: Kuracie prsia si umyjeme, osolíme, okoreníme a takto celé ich dáme opekať na masle. Keď zľahka zhnednú, podlejeme ich vodou a aspoň 15 minút podusíme. Keď je mäso hotové, priečne ho nakrájame.

  6. 6

    Z opražených slnečnicových semiačok, banánov a koliesok mladej cibuľky som si počas prípravy trochu dala bokom, aby som ešte dodatočne mohla dekorovať jedlo. Dobrú chuť.

    Šalát s ovocím a kuracím mäsom v curry zálievke - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist