Šalát s grilovaným melónom, cottage syrom a marinovanou uhorkou
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 6. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
1 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
125 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 ks (žltý) |
|
100 g |
|
|
|
Marinovaná uhorka: | |
1 ks |
|
50 g |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
Jablkový dresing: | |
1 kg |
|
100 g |
|
200 ml |
|
500 ml |
|
5 g |
|
2 g |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Jablkový dresing: Jablká očistíme, vyberieme jadrovníky a poukladáme na plech. Potrieme ich medom a pokvapkáme jablkovým octom. Dáme piecť na 15 minút do rúry pri 180 stupňoch. Vyberieme, necháme vychladiť a preložíme do hlbšieho hrnca. Pridáme ostatné suroviny, všetko dobre rozmixujeme a precedíme. Môžeme ešte dochutiť citrónovou alebo jablčnou šťavou.
- 2
Marinovaná uhorka: Šalátovú uhorku naškrabeme škrabkou na zemiaky na tenké plátky. V miske urobíme nálev z citrónovej šťavy, cukru, olivového oleja. Plátky uhorky namočíme na 20 minút do nálevu a potom vyberieme.
- 3
Melóny očistíme, nakrájame na kúsky, ktoré grilujeme z každej strany 5 minút, aby pekne skaramelizovali.
- 4
Všetky listové šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a natrháme na kúsky do misy. Pridáme grilované melóny, jablkový dresing a premiešame.
- 5
Šalát naložíme na taniere, pridáme cottage syr, marinovanú uhorkou a dozdobíme jahodami. Pokvapkáme balzamikovým octom.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu