Šalát s čínskou kapustou a kurčaťom
Autor receptu: patroveckypitrs
Dnes sme mali ľahší obed a zdravší. Potreboval som minúť zeleninu tak som ju dal na
obed.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Polku čínskej kapusty som krájal na slíže asi 0,5 cm hrubé a dlhé 4 - 5 cm. Poľku ľadového šalátu tak isto som pokrájal, ako čínsku kapustu. Očistenú mrkvu som strúhal, strúhadlom na zeleninu na dlhé a hrubšie slíže. Citrón som odšťavil a kôru z neho strúhal.
- Všetko som to dal do misy a pridal smotanu. Ešte som osolil, ocukril a pridal chren. Nakoniec som zomlel čerstvo korenie štyroch farieb. Dobre som to premiešal a dal do chladu postať. Pokiaľ sa urobí mäso.
- Kuracie štvrte som umyl, osolil a posypal mletým bielym korením spolu s celým bielym korením. Nakoniec som posypal práškovým cesnakom. Mäso som vložil do sáčku na pečenie a dal na plech piecť do rúry na 180°C na hodinu. V tom sáčku sa to pekné upieklo a pustilo si svoju šťavu. Po upečení som dal na tanier mäso a šalát s čínskej kapusty. Jednoduché a hlavné dobré. Prajem dobrú chuť.
Tento šalát sa dá jesť aj samotný, alebo s rožkom. Takto je veľmi chutný a šťavnatý.