Šalát s červenou cviklou a kozím syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Cviklu varíme v osolenej vode so zväzkom tymianu a celými strúčikmi cesnaku do mäkka asi hodinu. Ešte teplú repu ošúpeme a nakrájame na štvrtky. Pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom.
  2. Ochutíme soľou a čiernym korením a necháme 30 minút postáť. Pridáme rukolu, kúsky kozieho syra a zľahka premiešame. Položíme na tanier, pokvapkáme šťavou z citróna a posypeme strúhaným parmezánom.
  3. Náš tip: Červená cvikla obsahuje 90% vody, 7% cukrov a pôsobí v organizme zásadito vďaka vysokému obsahu minerálnych látok (sodík, draslík, vápnik, horčík, rubídium a cézium). Bráni krehkosti a kôrnateniu ciev.