Saláma z bielej čokolády

Autor receptu: redakcia

14
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Marshmellows nakrájame na malé kúsky, zmiešame s pistáciami, sušenými čerešňami a jahodami, ktoré sme nakrájali na malé kúsky.
  2. V miske roztopíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli, odstavíme, pridáme maslo, mleté sušienky a všetky ostatné ingrediencie – vymiesime cesto. Uložíme ho na papier na pečenie v hrubej vrstve a zakrútime roládu (salámu). Vložíme ju do mrazničky a necháme v nej 15 minút.
  3. Potom salámu vybalíme a zalejeme polevou. Pripravíme ju z roztopenej čokolády, ktorú vymiešame s olejom. Ozdobíme čokoládovými hoblinami a čerešňami v griotke alebo kandizovanými čerešňami.