Čokoládový zákusok

Sacherove tortičky

Autor receptu: izabella929

Jednoduché tortičky v ktorých som využila aj odkrojky.

18
porcií
10 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pri týchto chutných tortičkách som spracovala aj odkrojky, ktorými som naplnila stred tortičiek a spojila som ich horúcim džemom. Zdobila som okraje tortičiek parížskou čokoládou cez cukrárske vrecko, aby som ukryla tie guľky a nechala som si krém aj na vrch. Pripravila som si 2x sacherove cesto. Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala štipku soli a vyšľahala som tvrdý sneh. Čokoládu som nechala roztopiť nad parou. Žĺtky s cukrom som vymiešala do peny a zašľahala som k nim aj čokoládu. Múku s práškom do pečiva som zmiešala a preosiala do cesta v malých dávkach a opatrne vmiešala. Napokon som na 3x pridala tvrdý sneh, ktorý som jemne vmiešala do cesta. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. plech som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila. Piekol sa 10 min. nechala som ho chladiť na mriežke. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý a tak isto upiekla ako prvý.
  2. Už deň vopred som si pripravila parížsku čokoládu. Do rajnice som dala šľahačku, nalámala som bielu aj horkú čokoládu. Zapla som sporák a za stáleho miešania som roztopila čokolády, keď začala hmota vrieť, ihneď som vypla sporák. Nechala som túto čokoládovú hmotu vychladiť a potom som ju uložila do chladničky na noc. Druhý deň som k nej pridala Smetafix a dobre vyšľahala mixérom na hustú hmotu. Uložila som ju do chladničky, kým ju budem potrebovať. Z vychladnutných korpusov som vykrojila párny počet koliesok. Odkrojky som dala do misy trošku pomrvila, pridala som k nim rum a marhuľový džem. Všetko som spolu dobre premiešala a tvorila som z tejto hmoty guľky veľké ako orechy.
  3. Jednu časť koliesok som natrela čokoládovou polevou. Dala som stuhnúť do chladničky. Keď čokoláda stuhla, obrátila som ich opačne a natrela horúcim džemom. Druhú časť koliesok som tiež natrela horúcim džemom, položila som na koliesko guľku z odkrojkov a položila som vrchné čokoládové koliesko a pritlačila, aby sa guľka v strede zlepila so spodným aj vrchným kolieskom.
  4. Parížsku čokoládu som vložila do cukrárskeho vrecka a zakamuflovala som kvietkami guľku v tortičke dookola. Napokon som tak isto ozdobila aj vrch tortičiek. Uložila som ich do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí krémov už nezostalo iné, len ochutnať tieto tortičky s chuťovou sacherovej torty.Prajem vám dobrú chuť.