Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Sacherove rezy trošku inak fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. júna 2020
Sacherove rezy trošku inak (fotorecept)
Foto: Izabella929

Víkendový zákusok Sacherove rezy. Skúsila som zmeniť polevu, aby zákusok trošku rozjasnila a použila som lekvár z červeného melónu.

22
porcií
50 minút
príprava
2x20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2x):
6 ks
120 g
120 g roztopené
150 g
120 g
1/2 bal.
Lekvárová plnka:
370 ml
1/2 bal.
Čokoládová poleva:
200 g
1 kocka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia s cukrom som začala miešať v robote, postupne som pridala roztopené maslo.

    Sacherove rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som pridala roztopenú čokoládu.

    Sacherove rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vaječno-čokoládovú hmotu som preliala do misy.

    Sacherove rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Múku a prášok do pečiva som zmiešala a po častiach preosiala do hmoty a jemne vmiešala.

    Sacherove rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 20 minút. Kým sa piekol prvý korpus, rovnako som pripravila som druhé cesto a upiekla aj druhý korpus. Upečené korpusy som nechala chladnúť na mriežke.

    Sacherove rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Lekvár som vyliala do rajnice a nechala som ho zohriať. Potom som vmiešala pol balíčka Zlatého klasu, pomiešala a vyliala som po častiach na korpus a rozotrela.

    Sacherove rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ihneď ako som navrstvila lekvár som položila ešte na horúci lekvár druhý korpus. Koláč som uložila na 3 hodiny do chladničky. Keď lekvár stuhol, zaťažila som koláč 2 kg soli a nechala celú noc v chladničke.

    Sacherove rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Druhý deň som pripravila obvyklým spôsobom čokoládovú polevu z bielej čokolády a jednej kocky horkej čokolády. Polevou som poliala koláč a upravila zúbkovanou stierkou. Uložila som ho do chladničky stuhnúť.

    Sacherove rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď poleva stuhla, krájala som ho horúcim mokrým nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.

    Sacherove rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Rakúska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, detailní postup a kouzelná fota. Může být neděle! Děkuji, milá Izi, za recept i sdílení. Přeji Požehnanou neděli! Ať se ti daří!
aninka1
Izabelka, mňa veľmi zaujal ten lekvár z červeného melónu...môžeš mi o ňom, prosím, napísať viac? Ďakujem veľmi pekne.
3sandra3
Moja obľúbená "Sacherka". A teda rezy by mi nenapadlo robiť. Skvelé..... a dakujem za pripomenutie,,,,, ihneď cez víkend budú :-)
izabella929
@3sandra3 (8.6.2020 21:29)
Sú aj u nás veľmi obľúbené v podobe rezov a robila som podobne už aj mini tortičky Sacherove tortičky a tiež boli obľúbené...ďakujem pekne že komentár...
izabella929
@aninka1 (8.6.2020 11:43)
Je to lekvár s výnimočnou chuťou a mám tu recepty na lekvár z červeného ale aj žltého melónu,, ja do nich vždy pridavam na konci varenia nejaký alkohol,,podobne som pripravila aj džem z lupenov ruží všetky recepty nájdeš tu na mojej stránke...všetky lekvare používam na potieranie korpusu pred uložením plnky.Lekvar zabráni tomu,aby zákusok pekne držal spolu a aby sa jednotlivé časti pri krájaní a konzumovaní nerozsypali..ďakujem pekne za komentár..
izabella929
@aninka1 (8.6.2020 11:43)
Oprava,,,lekvár zabráni tomu aby sa pri krájaní zákusok nerozpadol a pekne držal spolu aj pri konzumácii...