Sacherove rezy trošku inak fotorecept
Foto: Izabella929
Víkendový zákusok Sacherove rezy. Skúsila som zmeniť polevu, aby zákusok trošku rozjasnila a použila som lekvár z červeného melónu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (2x): | |
6 ks |
|
120 g |
|
120 g roztopené |
|
150 g |
|
120 g |
|
1/2 bal. |
|
Lekvárová plnka: | |
370 ml |
|
1/2 bal. |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g |
|
1 kocka |
|
Postup
-
1
Celé vajcia s cukrom som začala miešať v robote, postupne som pridala roztopené maslo.
-
2
Potom som pridala roztopenú čokoládu.
-
3
Vaječno-čokoládovú hmotu som preliala do misy.
-
4
Múku a prášok do pečiva som zmiešala a po častiach preosiala do hmoty a jemne vmiešala.
-
5
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 20 minút. Kým sa piekol prvý korpus, rovnako som pripravila som druhé cesto a upiekla aj druhý korpus. Upečené korpusy som nechala chladnúť na mriežke.
-
6
Lekvár som vyliala do rajnice a nechala som ho zohriať. Potom som vmiešala pol balíčka Zlatého klasu, pomiešala a vyliala som po častiach na korpus a rozotrela.
-
7
Ihneď ako som navrstvila lekvár som položila ešte na horúci lekvár druhý korpus. Koláč som uložila na 3 hodiny do chladničky. Keď lekvár stuhol, zaťažila som koláč 2 kg soli a nechala celú noc v chladničke.
-
8
Druhý deň som pripravila obvyklým spôsobom čokoládovú polevu z bielej čokolády a jednej kocky horkej čokolády. Polevou som poliala koláč a upravila zúbkovanou stierkou. Uložila som ho do chladničky stuhnúť.
-
9
Keď poleva stuhla, krájala som ho horúcim mokrým nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.
Terinka dakujem pekne za komentár...
Ďakujem pekne za komentár...
Milá @haji ,ďakujem pekne za pochvalu ..pozehnanu nedeľu aj tebe milucka. ...ďakujem za komentár...
Sú aj u nás veľmi obľúbené v podobe rezov a robila som podobne už aj mini tortičky Sacherove tortičky a tiež boli obľúbené...ďakujem pekne že komentár...
Je to lekvár s výnimočnou chuťou a mám tu recepty na lekvár z červeného ale aj žltého melónu,, ja do nich vždy pridavam na konci varenia nejaký alkohol,,podobne som pripravila aj džem z lupenov ruží všetky recepty nájdeš tu na mojej stránke...všetky lekvare používam na potieranie korpusu pred uložením plnky.Lekvar zabráni tomu,aby zákusok pekne držal spolu a aby sa jednotlivé časti pri krájaní a konzumovaní nerozsypali..ďakujem pekne za komentár..
Oprava,,,lekvár zabráni tomu aby sa pri krájaní zákusok nerozpadol a pekne držal spolu aj pri konzumácii...