Ryžový nákyp

izabella929 - fotkaizabella929, 27. novembra 2011

Ryžový nákyp máme radi zvlášť vtedy, keď už máme chuť na niečo sladké.Toto jedlo robíme často a najradšej v lete, keď máme na záhrade Zobraziť celý popisRyžový nákyp máme radi zvlášť vtedy, keď už máme chuť na niečo sladké.Toto jedlo robíme často a najradšej v lete, keď máme na záhrade mnoho ovocia, ktoré radi pridáme do neho.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
300 ml
1 balíček
50 g
 podľa potreby
500 ml
4
250 ml




Postup

  1. 1

    Ryžu poriadne umyjem pod tečúcou vodou.Do nádoby nalejem mlieko a vodu, pridám ryžu, cukor, soľ a vanilkový cukor a začnem variť, za občasného miešania, aby sa neprilepila o dno nádoby.Hotovú uvarenú ryžu vylejem do väčšej misy, aby sa vychladila.Vymiešam si cukor a 4 žltka na hustú penu, ktoré primiešam do ryže.Taktiež vymiešam bielky na tuhý smeh a tento opatrne primiešam do masy.Misu z jenského skla vymažem maslom a vysypem strúhankou.Na dno nádoby dám polovicu ryže a poukladám na ňu ovocie tentoraz sú to domáce zavárané broskyne a zavárané domáce černice. Na ovocie uložím druhú polovicu ryže a vložím do vopred vyhriatej trúby na 180st.

  2. 2

    Ryžový nákyp pečiem približne 40 min.Hotový nákyp rozdelím na taniere, ozdobím ovocím a ako prílohu ešte dám do kompotovej misky aj černice.Nákyp posypem práškovým cukrom a mletým vanilkovým cukrom a ozdobím šlahačkou.

Diskusia k receptu

dorisa
Ja tiež robievam ryžový nákyp s ovocím, hneď by som si aj toto dala.
danila
ja robím tiež podobne,len do jednej polovice ryžovej hmoty pridám 2-3 lyžice kokosu a do druhej polovice 2-3 lyžice kakaa a lyžičku škorice,je to voňavejšie a farebnejšie :-))
izabella929
díky vám všetkým za komentáriky.-))) ste všetci milí...) budem sa snažiť aj ďalej.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia