Foto: izabella929
Ryžový nákyp máme radi zvlášť vtedy, keď už máme chuť na niečo sladké.Toto jedlo robíme často a najradšej v lete, keď máme na záhrade Zobraziť celý popisRyžový nákyp máme radi zvlášť vtedy, keď už máme chuť na niečo sladké.Toto jedlo robíme často a najradšej v lete, keď máme na záhrade mnoho ovocia, ktoré radi pridáme do neho.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ryžu poriadne umyjem pod tečúcou vodou.Do nádoby nalejem mlieko a vodu, pridám ryžu, cukor, soľ a vanilkový cukor a začnem variť, za občasného miešania, aby sa neprilepila o dno nádoby.Hotovú uvarenú ryžu vylejem do väčšej misy, aby sa vychladila.Vymiešam si cukor a 4 žltka na hustú penu, ktoré primiešam do ryže.Taktiež vymiešam bielky na tuhý smeh a tento opatrne primiešam do masy.Misu z jenského skla vymažem maslom a vysypem strúhankou.Na dno nádoby dám polovicu ryže a poukladám na ňu ovocie tentoraz sú to domáce zavárané broskyne a zavárané domáce černice. Na ovocie uložím druhú polovicu ryže a vložím do vopred vyhriatej trúby na 180st.
- 2
Ryžový nákyp pečiem približne 40 min.Hotový nákyp rozdelím na taniere, ozdobím ovocím a ako prílohu ešte dám do kompotovej misky aj černice.Nákyp posypem práškovým cukrom a mletým vanilkovým cukrom a ozdobím šlahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu