Ryžový nákyp pre každého

skockostraka - fotkaskockostraka, 1. marca 2012

Tento ryžový nákyp môže naozaj každý, aj celiatici. Je ho akurát aj na mlsanie aj na poriadny obed, pri ktorom sa naozaj najete. Príprava Zobraziť celý popisTento ryžový nákyp môže naozaj každý, aj celiatici. Je ho akurát aj na mlsanie aj na poriadny obed, pri ktorom sa naozaj najete. Príprava nieje práve najkratšia, ale ako sa hovorí: Práca chvatná málo platná! Tento nákyp som si obľúbil a robím ho od 7 rokov. 1. krát som si hovoril, či je možné, aby mi vlastné jedlo tak chutilo, veď posúďte sami.

3
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

325 g
540 ml
2 ks
820 g
100 ml
3
3 PL




Postup

  1. 1

    Zohrejeme mlieko v hrnci a pridáme do neho štipku soli. Varíme ho pod pokrievkou a keď je teplé, tak do neho pridáme ryžu. Keď ryža vsiakne všetko mlieko, dáme ho vonku vychladnúť (tento nákyp nerobím v lete) =)).

    Ryžový nákyp pre každého - obrázok 1
  2. 2

    Keď ryža vychladne, primiešame do nej 2 balíčky vanilkového cukru a 3 žĺtka. Dobre zmiešame a rozdelíme si približne na 2 polovice. Väčšiu dáme na spodok, prekryjeme ovocím (mám osvedčené najmä broskyne) a na vrch dáme opäť ryžu.

    Ryžový nákyp pre každého - obrázok 2
  3. 3

    Keď toto všetko máme spravené, môžeme to šupnúť do predhriatej rúry na 150 stupňov na cca 12min. Budete vedieť, kedy to máte vytiahnuť podľ toho, že vrchná časť ryže sa bude chytať dohneda.

    Ryžový nákyp pre každého - obrázok 3
  4. 4

    Keď je nákyp cca 8 minút v rúre, začneme šľahať sneh. Čím viac, tým lepšie a nech drží. Trebárs takto↓ ↓ ↓

    Ryžový nákyp pre každého - obrázok 4
  5. 5

    Potom sneh natrieme na nákyp a môžete si tam pokresliť čo chcete. Potom si ho dajte späť do rúry aj so snehom, nech sa trochu zapečie a môžete si ho dozdobiť, ako chcete, trebárs tak, ako ja ↓ ↓ ↓

    Ryžový nákyp pre každého - obrázok 5
  6. 6

    No a po robote sa môžem pustiť do jedla a pochutiť si. Aj VÁM dobrú chuť! skockostraka

    Ryžový nákyp pre každého - obrázok 6

Diskusia k receptu

tykadielko
mňami...včera som tiež piekla ryžový nákyp - tvoj sa mi mocenky páči :)
pacik
Robím tak ako ty, len sneh zamiešam do hmoty pred pečením, nákyp je taký fajn šťavnatý :-)
pacik
Ak si ho robil sám, tak si naozaj šikulka :-)
sokols
obdivujem Ťa.Je to výborné,mňamka,ľahké,zdravé a neskutočne výborná chuť a aj estetický zážitok.
skockostraka
Ďakujem vám všetkým a pridám niečo iné. , nech to nieje fádne, napríklad ostružiny do stredu a na vrch niečo sladšie, nech to je zaujímavejšie. cmaq =))
ula2
Robím ho presne ako ty len ja pridávam do ryže aj hrozienka.
mama3chlapov
jéj ahoj, ďakujem, že si ma inšpiroval. My doma vôbec nerobíme ryžový nákyp. Musím sa polepšiť a vyskúšať. Máš krásny postup a nádherné fotky k tomu. Čakáme na ďalšie tvoje kúsky. A kto umýva riady, keď dovaríš? Dúfam, že tvoji stravníci...
marijanka712
Ja ho robím zhruba tak ako ty , ale do ryže pridávam maslo nechám vychladnúť a potom žltká s cukrom vymiešam do peny vmiešam ryžu s horozinkami a hmotu vrstvím tak ako ty , ale ja mám rada marhule alebo slivky a tak isto pečiem ako ty doporučujem je to velm i dobrá pochúťka dá sa kombinovať ako hlavné jedlao , alebo ako dezert
skockostraka
Ďakujem, tie hrozienka musím vyskúšať a @mama3chlapov , riady niekedy umývam ja a niekedy aj niekto iný, ak som z chuti prejedený a mám to tak oveľa radšej.
ahóóój! =p

Ozaj, ak chcete mať belšiu a nadýchanejšiu ryžu, dajte pár kvapiek citróna, keď sa ryža varí. =-))
3sandra3
nooo, super nákyp,,, práve vhod si mi ho tu dal... zajtra chcem robiť, tak urobím tento podľa Teba. Fajn, vďaka.
danielas
Páčiš sa mi, že si poradíš sám a nestratíš sa, keď máš chuť na sladké, alebo v družine zle navarili...Vyzerá to veľmi pekne, verím,že sa po takomto papaníčku len tak zapráši. A dávam Ti 100 bodov! Teším sa na ďaľšie príspevky z Tvojho kulinárskeho repertoáru:)
albe
Viem,že si šikovny, ale toto ma naozaj prekvapilo.Ak ho robíš od svojich 7.rokov,tak si sa teda vypracoval! Prave som ho urobila podľa tvojho receptu,pridala som hrozienka a je bombovy! Už je v mojej KK.Tvoja mamina aj babka sa určite tešia, že ich niekedy v kuchyni zatúpiš. A ja sa teším na tvoje ďalšie sľúbené recepty!
mech
Ja len čumím, som naozaj prekvapená. Nie, že by som neverila, že to nedokážeš. Ale tá chuť do práce je čarovná. Povzbudzujem a držím palce. Už teraz sa teším, čo ďalšie mi bude chutiť tak, ako napenený nákyp.
lakocinka
Krásne. To si ma teda zahanbil. Ja ryžový nákyp nerobievam, Naposledy som ho asi robila keď mala naša Muška tak dva roky. Ukladám do KK. Teším sa na ďalšie recepty, z Tvojej dielne. Viem, že budú super. Ale najviac sa teším na takéto krásne, chlapské a vtipné komentáre.
marilka
Ahojko, zdraví ťa tvoja obdivovateľka, ktorá začala variť až ako 43 ročná.Veľmi by mi to chutilo, len neviem, kedy si to pripravím, keďže som už len sama.Prajem ti, aby ťa to držalo aspoň do tých 43 rokov.Zdravím všetkých tvojich blízkych.Marilka
mergit
Vaaaauuuu !!!! Si super !!! Držím ti palce v tvojej chuti do práce. Určite vyskúšam tvoj recept a ozvem sa, ako sa mi vydaril, lebo na obázku vyzerá úplne profesionálne.
skockostraka
Ďakujem vám všetkým a o nejaký týždeň, dva pridám ďalší recept.
Bude to polievka alebo niečo na slaný spôsob. Pozdravuje vás
Varecháč @skockostraka
jerica
chutné papaníčko , teraz je čas a sezóna čerstvého ovocia , niekto priamo zo záhrady (ako ja),veru šup do mojej KK , ale aj posunúť pre priateľov na Fb.
emafany
Ahoj,práve som sa pridala na Varechu. Tvoj ryžový nákyp vyzerá lákavo,tiež sa ho pokúsim urobiť podľa Teba
beno78
Tak som zvedavý ako dopadne môj prvý ryžový nákyp :-)
Inak detajl ... kde majú ísť tie PL práškového cukru??? Nejak sa to v postupe nemôžem dočítať a ryža je už uvarená a chladne. Nemal ísť ten cukor do mlieka????
morvy666
a ja robievam Nákyp skoro tak isto ale keď mam uvarenú ryžu,tak si vymiešam 10 žltok s van. a kryštálovými cukrom. Z bielkovu si vmiešam sneh.Potom to všetko zmiešam vo vandlíku pridám hrozienka a návrh sneh. Niekedy dávam aj kypriaci prášok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia