Ryžový nákyp
Ryžový nákyp nielen pre športovcov
Autor receptu: mirian4
Všetci moji traja chlapi športujú a tak sa moja kuchyňa nezaobíde bez takýchto
sacharidovo - bielkovinových jedál... A keďže je sobota
máme bezmäsitý deň :-)
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Uvaríme ryžu s mliekom, vodou a 1 vanilkovým cukrom, štipkou soli do mäkka.
Necháme vychladnúť.
- Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme 0,5 kg jemného tvarohu a pridáme k vychladnutej ryži; premiešame.
Nakoniec pridáme sneh a mrazené ríbezle a zľahka celú masu premiešame, dáme na maslom vymazaný malý plech s vyšším okrajom. Na vrch dáme plátky masla a upečieme do ružova.
- Dobrú chuť ♥