Ryžové rezy s malinami (fotorecept)

Autor receptu: martina34

Jednoduchý svieži koláčik :)

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si upečieme piškótu. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, predhrejeme si rúru na pečenie na 180 stupňov. V miske si vyšľaháme sneh z bielkov, do ktorého postupne všľahávame cukor a žĺtky. Pomaly vmiešame aj múku zmiešanú s PDP a pridáme aj po lyžiciach vodu. Pripravenú hmotu rovnomerne vylejeme na vystlaný plech a pečieme. Po upečení necháme piškótu poriadne vychladnúť.
  2. Zatiaľ si uvaríme ryžovú plnku. Ryžu si poriadne umyjeme a dáme do nádoby, v ktorej zvykneme variť ryžu. Dáme štipku soli, ktorú som v rozpise zabudla spomenúť, cukor a mlieko a varíme do vtedy, kým ryža nie je úplne mäkká. Ak by nám bolo málo mlieka, môžeme pridať, aby masa nebola tuhá. Keď je ryža mäkká, vsypeme Zlatý klas, poriadne premiešame a už len chvíľu varíme, kým nezhustne. Odstavíme na chladné miesto a premiešavame, kým nie je kaša vlažná. Potom ju rovnomerne navrstvíme na vychladnutú piškótu.
  3. Na ryžovú plnku naukladáme čerstvé maliny a kým si urobíme želatínu, koláčik dáme vychladiť do chladničky.
  4. Želatínu by sme mali pripravovať podľa toho, akú máme. Ja som mala želatínu v sáčkoch, sypanú, použila som dva balíčky, jeden síce bol na 0,5 l tekutiny, dva na liter, no pre istotu som dala len 6 dcl tekutiny, keďže nemám dobré skúsenosti. Vodu som si dala variť do kanvice a keď mi vychladla na cca 60 stupňov, zatiaľ som si rozmiešala želatínu v sirupe spolu s cukrom a kyselinou citrónovou, potom som ju zaliala tou vodou, bola pekne číra a úplne sa rozpustila. Nedala som ju hneď na koláč, nechala som ju poriadne vychladnúť za občasného miešania.
  5. Síce nevypadá ako od cukrárky, na kraje radšej želatínu nedávam, lebo mi vždy stečie, ale chutí parádne.