Ryža s rímskou rascou (fotorecept)
Autor receptu: methi
Jeera rice. Postup- Ryzu preplachneme a namocime na 30 minut vo vode, potom scedime.
- V hrnci zohrejeme ghee, pridame kesu orechy a na miernom ohni opecieme do hneda. Vyberieme a odlozime bokom.
- Do toho isteho ghee pridame rimsku rascu a bobkovy list a pockame, kym rimska rasca uvolni vonu.
- Pridame scedenu ryzu a opekame do slabucko hneda. Miesame.
- Pridame klinceky, skoricu a mlete cierne korenie, premiesame.
- Zalejeme 1 a 3/4 hrncekom vody, osolime, premiesame, privedieme do varu, prikryjeme a ryzu varime, kym sa voda neodpari a ryza je na skus hotova.
- Ryzu rozdelime na taniere (do misiek) a ozdobime opecenymi kesu orechami.
- Hrncek, ktory som pouzila ako odmerku pre suroviny ma 280ml.
|