Ryža s rímskou rascou (fotorecept)

Autor receptu: methi

Jeera rice.

Suroviny

Postup

  1. Ryzu preplachneme a namocime na 30 minut vo vode, potom scedime.
  2. V hrnci zohrejeme ghee, pridame kesu orechy a na miernom ohni opecieme do hneda. Vyberieme a odlozime bokom.
  3. Do toho isteho ghee pridame rimsku rascu a bobkovy list a pockame, kym rimska rasca uvolni vonu.
  4. Pridame scedenu ryzu a opekame do slabucko hneda. Miesame.
  5. Pridame klinceky, skoricu a mlete cierne korenie, premiesame.
  6. Zalejeme 1 a 3/4 hrncekom vody, osolime, premiesame, privedieme do varu, prikryjeme a ryzu varime, kym sa voda neodpari a ryza je na skus hotova.
  7. Ryzu rozdelime na taniere (do misiek) a ozdobime opecenymi kesu orechami.
  8. Hrncek, ktory som pouzila ako odmerku pre suroviny ma 280ml.