Ryža s hubami a Nivou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Dnes som robil obed bez mäsa. V chladničke som mal nivu, ktorú bolo treba zúžitkovať. Chcel som tam dať aj kúsok 20 cm domácej klobásy. No rozkaz znel jasne bez mäsa. Aj tak to bolo sýte ten sýr je sam o sebe sýty.

2 -3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tu je ukážka, aké huby som použil.
  2. Ako prvé som si dal variť ryžu. Do vriacej vody so soľou, som dal uvariť umytú ryžu. Tu som mal uvarenú za 17 minút. Varil som ju ako cestovinu je to najrýchlejšie. Keby nie toto tak mám obed za nejakých 15 minút. Ryža sa mi varila tak som si nachystal ostatne suroviny.
  3. V hrnci na oleji som podusil pór do mäkka. Potom pridal posekaný cesnak. Ten som nechal nech pekne zavonia.
  4. Ďalej som do hrnca dal huby a nechal ich chvíľu dusiť, tak aby zmäkli. Zároveň pridal k ním rascu a plátok masla. Napokon som tam pridal rozmrvenú nivu. Niva sa počas miešania pekne roztopila.
  5. Do hrnca som na zaver pridal hotovú ryžu. Pár krát premiešal a za chvíľu odstavil hrniec zo sporáka. Nesolil som. Niva je dosť slaná. Servíroval som na taniere s petržlenovou vňaťou. Je to rýchle a sýte. Za pol hodinu som to mal aj s varením ryže. Dá sa použiť aj zostatková ryža. A hlavne je to chutné, takže želám dobrú chuť.