Foto: notak
Zúčastnil som sa na jar jedného vitariánskeho predĺženého víkendu. Bola to pre mňa zaujímavá skúsenosť fungovať len na surovej strave a šťávach. Tak som Zobraziť celý popisZúčastnil som sa na jar jedného vitariánskeho predĺženého víkendu. Bola to pre mňa zaujímavá skúsenosť fungovať len na surovej strave a šťávach. Tak som si pripravil jeden šalát, no nie je striktne vitariánsky, ten vám sem dám nabudúce.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kuknem do chladničky. Paradajky, papriky, nakladačky, ktoré sú pripravené na kvasáky, hlávkový šalát cibuľka, balkánsky syr. No základ by bol. Rýchlo do mrazničky fľašku tramínu červeného. Kým bude šalát hotový má mať akurát svojich 10-12 stupňov C.
- 2
Tak rýchlo do práce. Do misy dám paradajky, cibuľku, uhorky a rýchlo ich premyjem. Do pripravenej väčšej porcelánovej misy nalejem trochu olivového oleja, rozotriem po celej mise. Olúpem cesnak roztlačím a potriem misu. Nakrájam na hrubšie plátky nakladačky a dám do misy. Nakrájam cibuľku a pridám do misy. Premiešam. Zoberiem paradajky pokrájam ich na mesiačiky a pridám do misy. Pridám trochu čierneho korenia a všetko poriadne premiešam. Polejem olivovým olejom a premiešam. Vezmem syr nakrájam na kocky, pridám do misy, dobre premiešam. Dám do chladničky schladiť.
- 3
Vytiahnem víno a podávam. Nasekám ešte petržlenovú vňať, ktorá je vždy pripravená vo vode v pohári. Dám na stôl a každý si berie podľa chuti. Táto kombinácia je jedna z vynikajúcich možnosti ľahkej večeri. V pohároch sa trblieta zlatožltý mok a... Vychutnávanie si je už na vás :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Varenie je tak úžasné, že dvaja neurobia to isté jedlo rovnaké :) Preto je také tajomné. :)