Foto: valeri
Tento recept mám už niekoľko rokov vystrihnutý zo Života pod názvom "Perky z rohlíkov". Páči sa mi preto, že keď si náhle zmyslím Zobraziť celý popis Tento recept mám už niekoľko rokov vystrihnutý zo Života pod názvom "Perky z rohlíkov". Páči sa mi preto, že keď si náhle zmyslím niečo takéto variť, ako dnes, nemusím najprv variť zemiaky, čakať kým vychladnú ....Už viackrát som ho robila a dnes som ho použila na slivkové kendlíky. Nerobila som klasické gulky ale .... Robiť som ich začala o 11,00 hod, keď som už od raňajok cítila hlad a o 12,10 hod som ich už mierne vychladnuté jedla.
príprava
Suroviny
3 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
čerstvé |
|
štipka |
|
na omastenie hotových knedlíkov |
|
Posýpka: | |
opražená a sparená |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
rožky nakrájam na 1/2 cm kolieska,
-
2
Do misky dám rohlíky, vodu pridávam po troške, a miesim ich rukami kým mi nevznikne hladká kaša bez hmatateľných kúskov.
-
3
Potom pridávam soľ a hrubú (alebo aj polohrubú) múku, toľko aby som urobila hladké nelepivé ale nie tvrdé cesto
-
4
Rozvbaľkala som ho na tenšie na doske a povykrajovala kolieska
-
5
Zbytky som dala znovu do misy, zmiesila a zopakovala postup až kým som neminula všetko cesto.
- 6
Na polovičný počet som poukladala slivky
- 7
potrela som okraje vodou, aby sa vrchné kolieska dobre prilepili,
- 8
prikryla prázdnymi kolieskami
- 9
kraje popritláčala vidličkou. Dobre ju je sem-tam strčiť do múky, aby sa nelepila
- 10
A potom už len klasicky vyvariť vo vode. Keď vyplávajú navrch, sú hotové.
- 11
Nakoniec ich len poliať rozpusteným maslom, posypať - ja som dnes zvolila mak, zmiešaný s práškovým cukrom a dobrú chuť.
- 6
Sú výborné- už som ich robila.
Narobila si mi chute,ale nedá sa,prepnem na zeleninové jedlá,uff.
taketo jedenie je velmi dobre.