Rýchle slivkové knedlíky

Autor receptu: valeri

Tento recept mám už niekoľko rokov vystrihnutý zo Života pod názvom "Perky z rohlíkov". Páči sa mi preto, že keď si náhle zmyslím niečo takéto variť, ako dnes, nemusím najprv variť zemiaky, čakať kým vychladnú ....Už viackrát som ho robila a dnes som ho použila na slivkové kendlíky. Nerobila som klasické gulky ale .... Robiť som ich začala o 11,00 hod, keď som už od raňajok cítila hlad a o 12,10 hod som ich už mierne vychladnuté jedla.

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. rožky nakrájam na 1/2 cm kolieska,
  2. Do misky dám rohlíky, vodu pridávam po troške, a miesim ich rukami kým mi nevznikne hladká kaša bez hmatateľných kúskov.
  3. Potom pridávam soľ a hrubú (alebo aj polohrubú) múku, toľko aby som urobila hladké nelepivé ale nie tvrdé cesto
  4. Rozvbaľkala som ho na tenšie na doske a povykrajovala kolieska
  5. Zbytky som dala znovu do misy, zmiesila a zopakovala postup až kým som neminula všetko cesto.
  6. Na polovičný počet som poukladala slivky
  7. potrela som okraje vodou, aby sa vrchné kolieska dobre prilepili,
  8. prikryla prázdnymi kolieskami
  9. kraje popritláčala vidličkou. Dobre ju je sem-tam strčiť do múky, aby sa nelepila
  10. A potom už len klasicky vyvariť vo vode. Keď vyplávajú navrch, sú hotové.
  11. Nakoniec ich len poliať rozpusteným maslom, posypať - ja som dnes zvolila mak, zmiešaný s práškovým cukrom a dobrú chuť.