Rýchle slivkové knedlíky
Autor receptu: valeri
Tento recept mám už niekoľko rokov vystrihnutý zo Života pod názvom "Perky z rohlíkov". Páči sa mi preto, že keď si náhle zmyslím niečo takéto variť, ako dnes, nemusím najprv variť zemiaky, čakať kým vychladnú ....Už viackrát som ho robila a dnes som ho použila na slivkové kendlíky. Nerobila som klasické gulky ale .... Robiť som ich začala o 11,00 hod, keď som už od raňajok cítila hlad a o 12,10 hod som ich už mierne vychladnuté jedla.
Postup
- rožky nakrájam na 1/2 cm kolieska,
- Do misky dám rohlíky, vodu pridávam po troške, a miesim ich rukami kým mi nevznikne hladká kaša bez hmatateľných kúskov.
- Potom pridávam soľ a hrubú (alebo aj polohrubú) múku, toľko aby som urobila hladké nelepivé ale nie tvrdé cesto
- Rozvbaľkala som ho na tenšie na doske a povykrajovala kolieska
- Zbytky som dala znovu do misy, zmiesila a zopakovala postup až kým som neminula všetko cesto.
- Na polovičný počet som poukladala slivky
- potrela som okraje vodou, aby sa vrchné kolieska dobre prilepili,
- prikryla prázdnymi kolieskami
- kraje popritláčala vidličkou. Dobre ju je sem-tam strčiť do múky, aby sa nelepila
- A potom už len klasicky vyvariť vo vode. Keď vyplávajú navrch, sú hotové.
- Nakoniec ich len poliať rozpusteným maslom, posypať - ja som dnes zvolila mak, zmiešaný s práškovým cukrom a dobrú chuť.