Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou

vybusna - bez fotkyvybusna, 7. júla 2015
Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou
Foto: vybusna

V dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo. Toto jedlo sa ucil varit Jamie Oliver od sicilskych Zobraziť celý popisV dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo. Toto jedlo sa ucil varit Jamie Oliver od sicilskych kucharov a od aprila, ked som ho uvarila prvykrat, tak ho robim pravidelne kazdy tyzden.....a to aj ked prsi :-)

2
porcie
3 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 osoby
1 malá 80 g flaštička
3 PL
3 PL
3 strúčiky
2 PL
2 PL
1 PL
1 hrsť
1 PL sušený




Postup

  1. 1

    Filetky zo sardeliek vyberieme z oleja a nechame poriadne odkvapkat. V recepte pouzivam piniove oriesky, ale vcera som operativne pridala nasekane, nesicilske ...pekanove. Na Sicilii.. pouzivali cestoviny s nazvom Mafalde, ja som pouzila obycajne taglietelle a keby som ich nemala pouzijem take, ake mam. Je pravda, ze s takymito zmenami to uz nebudu take originalne, ale stale dobre. Filetky zo sardeliek by som nezamenila za ziadnu inu rybku...za ziadnu cenu.

    Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou - obrázok 1
  2. 2

    Uvarime cestoviny pre dvoch ludi, podla navodu na obale. Kym sa nam cestoviny uvaria, tak si uvarime omacku. Na panvici rozohrejeme olej a pridame naplatkovany, ocisteny cesnak. Hned pridame aj odkvapkane cele filetky zo sardeliek. Premiesame….nezlaknite sa…tie sardelky Vam budu miznut pred ocami…oni ako keby sa v tom oleji roztopili. Pridame paradajkovy pretlak. Nenahradzajte ani pasirovanymi ani lupanymi, ani krajanymi paradajkami. Pouzite vyhradne pretlak. Premiesame a nariedime horucou vodou (cca vacsia salka) . Nasypeme cukor, piniove oriesky a hrozienka. Nechame prebublat a odstavime. Po vychladnuti mi omacka dost zhustla, tak som ju potom , este troskou vody, doriedovala. Ospravedlnujem sa za nepodarene foto. Omacku som mala hotovu skor, ako sa uvarili cestoviny.

    Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou - obrázok 2
  3. 3

    Nasucho rozohrejeme cistu panvicu a nasypeme do nej struhanku a suseny cesnak. Nechame ju , za obcasneho miesanie zozlatnut. Uvarene cestoviny premiesame s omackou priamo na panvici a podavame uz namiesane. Pred podavanim este posypeme cesnakovou struhankou a dobru chut.

Diskusia k receptu

ampara
Tak za tento recept Ti ďakujem,lebo už fakt neviem,čo variť,mám doma troch chlapov a keď sa spýtam,čo chcú jesť,odpoveď znie:to je jedno,niečo ľahké. Ale ja hovorím,ľahké je uvariť,ťažké je vymyslieť. Takže toto bude dnes naša večera,ak sa neurazíš,tak bez hrozienok,tie nemá nikto rád.
afataga
trochu divocina s cukrom a hrozienkami, ale mozno sa raz na to odhodlam, sardelky rada pouzivam, len strasne prskaju, s tou struhankou to poznam, ze parmazan chudobnych, ale este som neskusala, cele to vyzera zaujimavo
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ja tiež bez hrozienok :-)
kimlo
parádne recepty mas na tej stranke...
vybusna
@damy no...hrozienka, pre mna to bola tiez strasna divocina, pokial som nezacala varit manzelovi, kt. ich zboznuje a pcha ich vsade. Vsetky recepty, kde idu hrozienka mu uvarim.....a vsetko bez rozdielu zboznuje. Mne uz ta kombinacia pride absolutne normalna a chutna.
2010
5* tak ako ma byt arabska minulost - pre mna s hrozienkami.
(Len na miesto cukru trochu podlejem Marsalou )
evusik
verím, že recept je výborný, ja teda hrozienka môžem :-) ale tanier!!! je nádherný :)
1x abi
vybusna
@evusik neuveris kupila som ho v supermarkete terno. Muz sa mi smial, ze som isla kupit strudlove cesto a priniesla som tanier. Mali iba jeden...ale keby aj mali viac, tak kupim len jeden. Aj vcera som isla kupit predlozky do kupelne v Kike a kupila som si jeden maly tanier. To robim kvoli fotkam a zdarne mi z toho sibe. V mnichove ked sme robili novu kuchynu, tak sme rozbili nasu beznu obedovu supravu. Ale dekoracne taniere ostali vsetky. Takze ked jeme, tak ma kazdy svoj krasny tanier. Hlavne ked pride navsteva, tak je to vyborne, stol nam kvitne, kazdy inym tanierom. Nejako sa neviem dostat ku kupeniu normalnej obedovej supravy a pravdupovediac sme si uz tak zvykli, ze sa nam to normalne aj paci.
marikafil
veru, aj tanier aj cedník sú nádherné. a recept vyskúšam, aj keď mmne teraz stačia melóny:-)
vybusna
@marika som mrzuta, prave som rozkrojila hlavku a je len bledo ruzovy a chut ma asi ako kalerab...uplne cely idem vyhodit sliepkam, dufam, ze ich nezduje.
evusik
@vybusna tak ja som v tomto úplne rovnaká, tiež kupujem taniere aj misky po jednom... môj muž sa vždy smeje, že presne vie v akom obchode, alebo oddelení ma má hľadať :)
relaxx1
Môžem sardelky nahradiť šunkou Talianskou alebo slaninou anglickou? Môj muž nemá rád ryby...
vybusna
relaxx1 tak mne je to v zasade jedno co tam kto da, robievam to len so sardelkami , tak neviem, ako to chuti ani so sunkou, ani s anglickou. Je to ciste na Vasej rodinnej volbe. Potom napiste, ako to chutilo...pekny vecer




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia