Pizza
Rýchla pizza u nás doma
Autor receptu: thomasnotcook
Vyskúšal som veľa receptov, upravoval si ich a tento je zatiaľ u
mňa jednoznačne najkratší a
najlepší.
1 porcia |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky nalejeme všetku vlažnú vodu, pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Droždie necháme asi 5 minút pracovať, následne prisypeme soľ, múku a 2 lyžíce oleja.
- Cesto môžeme vymiesiť buď ručne alebo ho ako ja môžeme dať do robota vymiesiť na cca 15 minút. Asi 5 minút pred koncom je dobré do cesta priliať ešte 1 lyžicu oleja. Vymiesené cesto posypeme múkou a prikryjeme utierkou minimálne na 15 minút.
- Po 15 minútach ôožeme cesto vybrať na pracovnú dosku a rozvaľkať si ho valčekom do kruhu, keď ho budeme mať trošku už roztiahnuté, môžeme si dopomôcť roztiahnuť rukami. Cesto preložíme na plech s papierom na pečenie. Ja som ho natiahol trochu viac, aby som mohol spraviť syrové okraje. Na kraj cesta som poukladal odrezky z plátkového syru čedar a cesto som zatočil do vnútra. POZOR, treba ho dobre uzavrieť inak vám syr vytečie.
- Na cesto lyžicou natriem pomodoro, prisypem pizza korenie a naukladám suroviny podľa chuti. Viď u mňa šunka, slanina, kukurica.
- Pizzu dáme do na maximum predhriatej rúry (najlepšie je program horný - dolný ohrev, nie teplovzdušný) a dať ju najprv čo najvyššie (cesto za prvých 5 minút pekne vyskočí) a následne po tých 5 minútach dať plech v rúre čo najnižšie, aby sa pizza dobre prepiekla aj odspodu.