Karamelová torta

Rýchla karamelová torta (fotorecept)

Autor receptu: simonkaveronika

Je veľmi rýchla a jednoduchá...

30 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Postup

  1. Ja som robila z dvoch dávok - 2 plechy, aby som čísla mohla pekne spojiť. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do tuha so štipkou soli a žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom. Do žĺtkovej hmoty pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vyšľaháme. Vareškou pridáme vyšľahané bielky ale opatrne (radšej si ich vmiešame na trikrát, aby nestratili svoj objem).
  2. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme na 190 °C 10 min.
  3. Z papiera si vystrihneme číslice a podľa nich vyrežeme z upečeného vychladnutého plátu čísla.
  4. Každé číslo natrieme jahodovým džemom. KRÉM: Šľahačku vyšľaháme so Salkom pekne do tuha. Už len pomocou cukrárskeho vrecka striekame. Do stredu som dala ovocie viď foto.
  5. Priložíme ďalší plát - zasa ho natrieme jahodovým džemom a nastriekame krém a ozdobíme podľa svojej fantázie.