Karamelová torta
Rýchla karamelová torta (fotorecept)
Autor receptu: simonkaveronika
Je veľmi rýchla a jednoduchá...
30 minút príprava |
10 minút na 190 °C |
Postup
- Ja som robila z dvoch dávok - 2 plechy, aby som čísla mohla pekne spojiť. Oddelíme si žĺtky od bielkov.
Bielky vyšľaháme do tuha so štipkou soli a žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom.
Do žĺtkovej hmoty pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vyšľaháme.
Vareškou pridáme vyšľahané bielky ale opatrne (radšej si ich vmiešame na trikrát, aby nestratili svoj objem).
- Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme na 190 °C 10 min.
- Z papiera si vystrihneme číslice a podľa nich vyrežeme z upečeného vychladnutého plátu čísla.
- Každé číslo natrieme jahodovým džemom.
KRÉM: Šľahačku vyšľaháme so Salkom pekne do tuha.
Už len pomocou cukrárskeho vrecka striekame. Do stredu som dala ovocie viď foto.
- Priložíme ďalší plát - zasa ho natrieme jahodovým džemom a nastriekame krém a ozdobíme podľa svojej fantázie.