Jablková štrúdľa

Rýchla jablková štrúdľa z lístkového cesta (fotorecept)

Autor receptu: kitchenguru

12-16 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Chladené lístkové cesto (kúpené už rozvaľkané) položíme na plech na pečenie (na papieri na pečenie). Do stredu rozložíme náplň, ktorú sme si pripravili z postrúhaných jabĺk, strúhanky, hrozienok, citrónovej šťavy, škorice a vanilínového cukru.
  2. Cesto zrolujeme tak, aby sme mali všetku náplň v strede a prvú časť (polovicu) cesta preložíme cez vrstvu náplne.
  3. Následne preložíme aj druhú časť cesta cez zrolovanú prvú časť cesta (viď. krok č. 2).
  4. Zrolovanú štrúdľu otočíme na druhú stranu a konce zahneme a popritláčame k sebe.
  5. Potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia na cca 12-16 minút. Priebežne kontrolujeme, aby sa nespálil vrch.
  6. Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame.
  7. Ak je štrúdľa málo sladká, posypeme práškovým cukrom. (Jablkovú zmes treba pred pečením ochutnať, či je dosť sladká, záleží od sladkosti použitých jabĺk, je dobré pridať aj citrónovú šťavu, aby štrúdľa nebola príliš suchá).